Programma Relaxed bevallen

Bij Relaxed bevallen krijg je op interactieve wijze informatie en voer je verschillende ontspannings – en ademhalingsoefeningen uit.  En hoe vaker je de ontspanningsoefeningen doet, hoe sneller je kunt ontspannen tijdens je bevalling. 

Dag 1:

De eerste dag staat in teken van kennismaking met het programma en het opdoen van kennis. Je leert o.a. hoe het lichaam tijdens de bevalling werkt. Waarbij we dieper ingaan op de werking van de baarmoederspieren en de hormonen die vrijkomen. Ook leer je gelijk een handige methode die je tijdens de bevalling – de geboorte, regelmatig in gaat zetten. En die je vanaf nu dagelijks zult oefenen, want oefening baart kunst!

 

Dag 2:

De tweede dag gaan we dieper in hoe je jezelf kunt trainen in ontspanning. Bij dag 1 lag de nadruk nog veelal op het fysieke aspect van de bevalling, nu ligt de nadruk op het cognitieve aspect. Een voorbeeld hiervan is de kracht van affirmaties en zelf hypnose (HypnoBirthing). Daarbij komen praktische oefeningen langs, waarbij je gelijk de kracht zult ervaren.

 

 

Dag 3:

Nu je inzicht hebt gekregen in het geboorteproces, bespreken we de rol van de geboortepartner en krijgen jullie praktische tips. Het is wetenschappelijk bewezen dat de geboortepartner een belangrijke rol speelt tijdens de bevalling. En dat dit direct effect heeft op het hebben van een positieve geboorte – ervaring. Daarnaast bespreken we het opstellen van je geboorteplan en gaan we dieper in op het loslaten van beperkende gedachten en angsten, zodat je positief en met vertrouwen het geboorteproces aangaat.

 

Dag 4:

Alle informatie die je hebt gekregen, integreren we deze laatste dag. We lopen de geboorte langs en bespreken welke methodes je wanneer in kunt zetten, zodat alles op zijn plek valt. Daaropvolgend doe je een mooie oefening, die je gelijk inzicht geeft waar je staat in het proces en welke voorkeuren je hebt. Tot slot is er aandacht voor de tijd na de bevalling. Want de periode na de bevalling kan zowel mooi als intens worden ervaren. Jullie als gezin zullen geleidelijk aan elkaar wennen en komen in balans. 

Gun jezelf een positieve geboorte-ervaring! En geef je nu op!

Zullen we kennismaken?

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze cursus? Heb je een vraag? Wil je meer informatie? Of wil je een ‘opfris’ cursus? Dat kan! Mocht je meer willen weten, plan een gratis kennismaking.