Module 4 & 5: Een volgende zwangerschap en geboorte

Cursus Verwerking van zwangerschapsverlies

Wanneer ben je toe aan een volgende zwangerschap?

Dit is een vraag waarbij ikzelf en velen die ik in mijn praktijk zie, zichzelf gelijk stellen. En wanneer ben ik eraan toe? Ook omdat je nu je het verloren hebt nog sterker voelde dat je het zo graag wilde. En je niet weet wanneer en of je wens in vervulling gaat. In het volgende fragment ga ik er dieper op in. 

 

Kim zegt hierover:

‘Heel herkenbaar, je wil eigenlijk direct weer zwanger zijn. Niet per se om de ruimte op te vullen (of voor anderen misschien ook wel), maar omdat je kinderwens er nu eenmaal is en blijft. Sterker nog: bij mij heerste het gevoel van ‘Nu ik je niet meer bij me heb, besef ik me nog meer dat ik je zo graag wilde ontmoeten. In de zin van: je weet hoe graag je iets wilde, als je het eenmaal ‘kwijt’ bent.’ 

 

Video afspelen over Gina Spierenburg trainer Relaxed bevallen en holistische therapeut met expertise in persoonlijke groei, miskraambegeleiding en seksueel misbruik

Gesprek met Bette: wanneer ben je toe aan een volgende zwangerschap en wat kom je daarin tegen?

Een openhartig gesprek met Bette waarbij zij vertelt over haar ervaring met zwangerschapsverlies in het laatste trimester en hoe zij bepaalde dat ze er weer aan toe was. Daarnaast vertelt ze ook hoe ze de zwangerschap heeft ervaren. 

Video afspelen over Gina Spierenburg trainer Relaxed bevallen en holistische therapeut met expertise in persoonlijke groei, miskraambegeleiding en seksueel misbruik

Heling en contact baarmoeder

Wanneer je je kindje verliest, zie ik bij veel vrouwen in mijn praktijk dat ze het contact met hun baarmoeder verliezen. Terwijl je juist daarvoor heel veel contact maakte. Ja het is confronterend om een lege buik te voelen en tegelijkertijd juist helend om het contact met je baarmoeder te herstellen. Te voelen hoe het met haar gaat. En weet je dat er heel veel wijsheid in haar zit? Zij kan opbouwen, loslaten, voeden, maar ook je creativiteit en je vrouwelijkheid komen bij haar vandaan. Tot nu toe is mijn ervaring dat wanneer vrouwen contact maken met hun baarmoeder, zij waardevolle boodschappen met elkaar uitwisselen en dat het een dieper niveau van heling teweeg brengt. Vandaar dat ik deze fijne InnerEssence Journey ‘Contact maken met je baarmoeder’ heb opgenomen. Mocht je benieuwd zijn naar wat ze je te vertellen heeft en het als check willen doen voordat je aan een nieuwe zwangerschap begint, klik hieronder. 

 

Reflectievragen

Module 5: Opnieuw zwanger en nu?

Dat een volgende zwangerschap niet helemaal meer hetzelfde is, kan je je vast al indenken en ook na het horen van Bette’s verhaal. En toch kun je ook zorgen dat het genieten meer overheerst dan de angst. Hieronder vertel ik je er meer over. 

Video afspelen over Gina Spierenburg trainer Relaxed bevallen en holistische therapeut met expertise in persoonlijke groei, miskraambegeleiding en seksueel misbruik

En hoe is dit voor een man?

Hyun deelt zijn ervaring over hoe hij de zwangerschap heeft ervaren. 

Wil je meer steun tijdens je zwangerschap, je bent welkom in mijn praktijk.

Wil je graag een ondersteuning tijdens je zwangerschap. Een plek waar je mag zijn met je angsten om weer terug te komen bij vertrouwen?

Je bent welkom in mijn praktijk in Landsmeer. Is dat niet haalbaar voor je dan is online ook een optie. 

Wanneer: maandag of dinsdag
Tijd: 60 min.

Investering: 125 euro inclusief BTW

Veel organisaties willen een traject bij mij vergoeden onder naam van reintegratie coaching. Het zakelijke tarief is 949 excl. btw voor 5 sessies. 

Behoefte aan een fijne InnerEssence Journey om tijdens je zwangerschap terug naar vertrouwen te gaan? Klik hier.