Relaxed bevallen? Dat kan!

De zwangerschapscursus in Weesp en Amsterdam is een praktische bevalcursus die je door middel van HypnoBirthing en Mindfulness op weg helpt naar een positieve en stressvrije bevalling!

HypnoBirthing & Mindfulness

Wist je dat… wanneer je auto rijdt en opeens beseft dat je al een stuk verder bent dit een vorm van zelfhypnose; een diepe staat van ontspanning en concentratie, is? En om deze relaxte staat tijdens de bevalling – het geboortproces – te krijgen, is HypnoBirthing ontwikkeld. De zwangerschapscursus ‘Relaxed bevallen’ combineert HypnoBirthing samen met Mindfulness, omdat mindfulness je leert om elke situatie te nemen voor wat het is. Zodat wat er ook gebeurt tijdens je bevalling, je er positief op terugkijkt.

De bevalcursus is interactief en praktisch opgezet zodat jij en je geboortepartner met meer vertrouwen het geboorteproces van je kindje aangaan!

Ondanks dat ik geloof ‘dat het vrouwenlichaam gemaakt is voor een bevalling’, was ik bang voor de pijn en om de controle los te laten. Door Relaxed bevallen kreeg ik (zelf)vertrouwen en dacht ik: ‘Iedere vrouw hoort dit te weten. Dit ga ik ook geven!’ Toen onze zoon geboren werd en zijn geboorte anders liep dan gehoopt, kon ik er door de cursus met een positief gevoel op terug kijken. En dat gun ik elke vrouw/stel. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaringen met jou/jullie te mogen delen! – Liefs Gina 

Zwangerschapscursus 'Relaxed bevallen'

Kennis geboorteproces

Vind je de bevalling spannend, misschien een klein beetje eng? Juist de kennis over je baarmoederspieren, ontsluiting-, overgang- en geboortefase geven je meer zelfvertrouwen en controle. Bij deze zwangerschapscursus leer je alles over het natuurlijke proces van de bevalling waardoor je vertrouwen krijgt in de bevalling en je lichaam.

Positieve mindset

Zou jij het liefst van tevoren willen weten hoe je bevalling gaat lopen? Zodat je weet waar je aan toe bent? Helaas is het geboorteproces niet te voorspellen, maar wel hoe je om kan gaan met alles wat je tijdens de bevalling tegenkomt. Tijdens deze bevalcursus leer je wat het effect is van een positieve mindset en hoe je jezelf hierin kunt trainen, zodat beperkende gedachten, angst, stress en adrenaline plaats maken voor ontpanning en vertrouwen.

Handige technieken

Vraag jij je ook af welke handige methoden je kunt inzetten tijdens de geboorte van je kindje? En hoe je beter met de ervaren 'pijn' kunt omgaan? Bij HypnoBirthing leer je verschillende ademhaling, ontspanning en hypnosetechnieken die je in staat stellen om je lichaam in een diepe staat van ontspanning te brengen terwijl je alert blijft. Daardoor komen endorfines vrij die een verdovende werking hebben. Endorfines zijn net als oxytocine een natuurlijke pijnbestrijding!

Samen bevallen

Voor geboortepartners is de bevalling vaak ook een spannend proces. Ze vragen zich af wat ze het best kunnen doen om je te helpen - te begeleiden? Een geboortepartner heeft een belangrijke rol tijdens het geboorteproces. Daarom gaan we bij Relaxed bevallen dieper in op de vraag 'hoe de partner zich het best kan verhouden en opkomen voor je wensen?' Daarnaast komt de Light Touch massage aan bod voor extra aanmaak van endorfines.
Achtergrondinformatie HypnoBirthing

Misschien herken je het wel: zwanger zijn voelt bijzonder, maar tsja…. de bevalling ‘dat moet maar’.  Je hebt allerlei (horror)verhalen gehoord en je wil nog liever niet aan de bevalling denken. Maar weerstand en angst veroorzaken spanning in de baarmoeder waardoor het natuurlijk geboorteproces negatief beinvloed wordt.  Grantley Dick-Read noemde dat al in 1920 de ‘Angst-Spanning-Pijn syndroom’.

Uit onderzoek van Grantley Dick-Read bleek dat wanneer een vrouw kennis van de anatomie van de baarmoeder en het geboorteproces heeft, angst afneemt. Zo onstaat er ruimte voor diepe ontspanning waardoor een vrouw met het natuurlijke proces kan meebewegen. 

 

Vanuit bovenstaande visie ontwikkelde hypnotherapeute Marie Mongan in 1980 ‘HypnoBirthing’. HypnoBirthing bestaat uit verschillende zelfhypnose technieken, waardoor endorfines, de tegenhanger van adrenaline (stress), vrij door het lichaam kunnen stromen. Op deze manier krijgt de vrouw een natuurlijke pijnstilling. 

De bevalcursus Relaxed bevallen is ontwikkeld door Georgina Kwakye en is  gebasseerd op HypnoBirthing van Marie Mongan. Daarnaast zijn er mindfulnesstechnieken toegevoegd. 

 

Starten

Ben je tussen de  28 en 34 weken zwanger? Dan is het een mooi moment om te gaan starten. Of ben je eerder of verder in je zwangerschap? Laat je nummer achter dan bespreken we de mogelijkheden.

De opbouw van de zwangerschapscursus Relaxed bevallen is praktisch en informatief. Waarbij jij en je geboortepartner op interactieve wijze kennis opdoen over de bevalling, uitleg over de werking van hypnosetechnieken,  verschillende hypnoses en oefeningen uitvoeren en naar eigen inzicht jullie geboorteplan opstellen, zodat onnodig medische ingrepen voorkomen kunnen worden. 

De ruimtes van de zwangerschapscursus in Amsterdam en Weesp zijn fijn en licht en je kunt er gemakkelijk afstand van elkaar houden.

Je ontvangt

Privécursus

  450 euro (excl. parkeerkosten) *

Wanneer: in overleg  

Hoe vaak: vier bijeenkomsten van 2 uur

Locatie: aan je keukentafel regio Amsterdam, Weesp &

 Landsmeer **

* Sommige ziektekosten verzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) zwangerschapscursussen. Bekijk daarvoor de voorwaarden van je zorgverzekering of neem contact met hen op.

** Woon je ergens anders? Geen probleem. Daar komen we vast uit.

Groepscursus

325 euro * 

Wanneer: zie schema data groepscursus

Hoe vaak: vier bijeenkomsten van 2,5 uur

Locatie zondagmiddag: Beethovenstraat 101a Amsterdam

Locatie maandagavond: Pampuslaan 141 Weesp

Reviews

Roos & Roog
Roos & RoogFebruari 2021
Read More
"Voorafgaand aan deze cursus had ik om heel eerlijk te zijn wat twijfels over hypnobirthing. Het klonk wat zweverig en er leek weinig ruimte voor minder positieve scenario’s. Alsof bevallen altijd die magische ervaring is. Na de cursus bij Gina zijn we helemaal om. Gina heeft aandacht voor de uitdagende kanten van bevallen en zorgt vooral dat zowel zwangere als partner goed voorbereid zijn, zodat je beide rustig kunt blijven en – ja echt - kunt genieten van de bevalling! Ze doet dit op een prettige manier in een fijne ruimte met humor, persoonlijke verhalen en lekkere snacks en thee. Het resultaat mocht er zijn: dankzij de technieken en kennis die we tijdens de cursus hebben vergaard, had ik een super relaxte thuisbevalling. Uiteindelijk duurde de actieve fase en het persen samen minder dan 2 uur (eerste kindje). De verloskundige was er alleen het laatste half uur bij en hoefde bijna geen aanwijzingen te geven. Na de bevalling hebben we gezellig met z’n allen bananenbrood gegeten, dat ik die ochtend nog vers had gebakken."
Elleke & Just
Elleke & JustFebruari 2021
Read More
"Al na cursusdag 1 voelden we een groot verschil qua vertrouwen in de bevalling. De combinatie van theorie over de bevalling, met concrete voorbeelden en manieren van ontspanning was ideaal. Tijdens de bevalling heeft het ons geholpen om telkens weer de ontspanning te vinden en te accepteren dat het anders liep dan wij hadden gehoopt. Met de juiste vragen, een luisterend oor en fijne reacties, heeft Gina ook een mooie rol gespeeld in de verwerking van de bevalling. Gina is een fijn mens! Door haar eigen open- en oprechtheid, is er een ontspannen sfeer. Haar positieve houding werkt heel prettig. Ga zo door!"
Megan & Mikey
Megan & MikeyJanuari 2021
Read More
“Relaxed Bevallen heeft ons veel inzicht en vertrouwen gegeven! En daarom zou ik het aan iedereen aanraden! Door de hoeveelheid informatie over het verloop van de bevalling, ben ik gerust dat mijn lichaam dit kan. Neem daarbij de ontspanningsoefeningen en de hypnoses en ik ben ervan overtuigd dat dit een hele mooie ervaring gaat worden. Gina heeft echt een hele fijne stem om naar te luisteren en is ontzettend duidelijk in haar uitleg! Dank je wel daarvoor!"
Jaimy & Bart
Jaimy & BartJanuari 2021
Read More
“Elke les was verrassend en op een andere manier! Het wordt mijn 3e bevalling dus ik had al een prima beeld van wat een bevalling inhoudt. Toch ontbrak er een stukje vertrouwen; dit zal mijn eerste thuisbevalling zijn. Ik heb beide bevallingen als heel heftig ervaren, terwijl ik wel trots ben op het feit dat het lukte zonder daadwerkelijke ingrepen en zonder pijnbestrijding. Deze cursus heeft me nog meer bewustzijn gegeven over hoe ik er relaxed doorheen kan gaan en heeft de angst op herhaling van de aspecten die ik niet zou willen herhalen, weggenomen. Ook een stukje acceptatie en relativeren, ik ben twee keer heel heftig ingescheurd, is gegroeid. Ik heb handvatten aangereikt gekregen om de kans te verkleinen, en, misschien gebeurt het weer: dan is dat zo. Dat kan ik nu accepteren en relativeren.”
Lorraine & Simon
Lorraine & Simon Januari 2021
Read More
“Super fijn persoon! Goed gedaan en bedankt! Kan me echt goed ontspannen en in de oefeningen komen. Alle vier de dagen waren goed in verhouding. Gina heeft kennis en ervaring op veel facetten. De cursus was erg prettig en heb er een goed gevoel aan overgehouden!”
Caroline & Tom
Caroline & TomDecember 2020
Read More
“Gina heeft een groot empathisch vermogen en heeft heel goede kwaliteiten als docent. Veel geduld, persoonlijke aandacht en humor is een enorme plus. Ik had oprecht het gevoel dat ze het ook heel leuk vond met ons. Enthousiasme straalt er vanaf. Eerlijkheid over haar eigen persoonlijke verhalen en kwetsbaarheid worden geapprecieerd. Overall heel positieve ervaring, wij hebben er zin in!”
Johanna & Jorit
Johanna & JoritOktober 2020
Read More
“De Relaxed Bevallen cursus bij Gina heeft voor ons het verschil gemaakt! Een privé bevallingscursus van zo’n getalenteerde ervaren docent. Het was een feestje om haar over de vloer te hebben, met haar aanstekelijke energie. We hadden zo onze eigen misvattingen, overtuigingen en angsten ten aanzien van het geboorteproces en eindigden met bruikbare kennis, vaardigheden en vertrouwen in onszelf en onze samenwerking. Hierdoor heb ik me tijdens de bevalling heel goed kunnen overgeven aan de weeën en momenten die anders liepen dan gehoopt. Het hielp hierbij ook dat mijn man veel vertrouwen had gekregen in zijn rol als ondersteuner. Door Gina’s persoonlijke benadering, heldere instructies, openheid en humor voelden we ons vrij om alles te bespreken en hebben we ook veel plezier gehad. We voelden ons voorbereid en keken zelfs uit naar de bevalling!”
Yasmin en Maurice
Yasmin en MauriceApril 2021
Read More
'Gina, ik vond dat je het heel leuk deed, je bent heel spontaan en je praat makkelijk. Het was top dat je zo flexibel was en meteen voorstelde naar ons toe te komen als er geen andere aanmeldingen waren. Je stem is prettig, wat fijn is als ik naar je ontspanningsoefening(en) ging luisteren. Leuk dat je Maurice er ook echt bij betrok. Hij zag er niet tegenop, maar kan me voorstellen dat er partners zijn die er minder zin in hebben en dan wordt hun rol ook duidelijker en als ze dan een massage en chocola krijgen maakt dat ook nog wat goed :-)'
Previous
Next


Data groepscursus

Cursus A'dam 3

4 juli

11 juli

18 juli

25 juli

De cursus start om 14.30 uur. 

Cursus A'dam 4

15 aug

22 aug

29 aug

5 sept

De cursus start om 14.30 uur. 

Cursus A'dam 5

12 sep

19 sep

26 sep

3 okt

De cursus start om 14.30 uur. 

Cursus Weesp 7

5 juli

12 juli

17 juli

2 aug

De cursus start om 19.00 uur. 

Cursus Weesp 8

9 aug

16 aug

23 aug

30 aug

De cursus start om 19.00 uur. 

Cursus Weesp 9

6 sep

13 sep

20 sep

27 sep

De cursus start om 19.00 uur. 

Ja, laten we kennismaken!

Sessie: gratis
Tijd: 30 minuten
Waar: online

Heb je vragen? Wil je een ‘opfris’ les? Of nieuwsgierig naar of de cursus wat voor jou is? Boek een gratis online intake en stel ze allemaal! 

Ook als je regio er niet tussen staat, laat een berichtje achter, daar komen we vast uit. 

Plan hieronder een gratis intake en we bespreken de opties. Tot snel, liefs Gina