#3 Hoe verloopt het krijgen van een miskraam en wat doet dit emotioneel en fysiek met je? (deel 1)

Denk jij bij het krijgen van een miskraam ook aan het afstoten van een vruchtje, een bloeding en door naar de volgende ronde? Vaak gebeurt er zoveel meer. Maar hoe gaat het verloop van een miskraam dan wel? En wat doet dit met je? Marjolein is mijn eerste gast die hier op inzoomt. 

Is een bloeding tijdens het eerste semester van je zwangerschap een waarschuwing dat je een miskraam krijgt? Het kan, maar het hoeft niet. Wanneer het je overkomt, schrik je je wezenloos en neemt de onzekerheid het over: ‘Is het mis?’ ‘Leeft het nog?’ Dit gebeurde Marjolein, een echte jongensmama van 2, tijdens het stofzuigen bij zes weken zwangerschap.

Maar op de echo bleek er niets aan de hand. Er was zelfs een logische verklaring voor. Marjolein had daarvoor baarmoederhalskanker gekregen, waardoor haar baarmoederhals ingekort was.  Gerustgesteld vertrok Marjolein naar huis, want er zou bij 12 weken een oplossing komen. Maar een tijdje later, bij 8 weken zwangerschap, spatte haar droom alsnog uit elkaar, een miskraam. Marjolein vertelt uitgebreid over het verloop van haar miskraam en wat dit met haar zowel emotioneel als fysiek deed. Luister nu deze aflevering van de podcast Het taboe doorbreken rondom miskramen, stilgeboorte, zwangerschapsafbreking en het verlies van je kindje.

Mocht je merken dat de podcast aflevering bij je binnenkomt en je wil graag hulp, wellicht kan ik als holistisch therapeut wat voor je betekenen. Bezoek deze pagina waar het gaat over hulp bij het verlies van je kindje – miskraambegeleiding in Amsterdam of Weesp