Therapie na seksueel misbruik in Weesp en Amsterdam

Neem liefdevol de regie over je leven terug en begin met praten

'Ach.. Ik heb er niet zoveel last van...'

‘Zo erg is het niet wat ik heb meegemaakt.’

 ‘Niemand hoeft het te weten.’

 ‘Als ik dit of dat niet had gedaan… dan was het vast niet gebeurd.’ 

‘Wat zullen anderen wel niet van me denken als ze het weten?’

 ‘Maar wat als mensen me niet geloven?’ 

‘Wat als ze zeggen dat het mijn schuld is?’ 

‘Het is al zo lang geleden, nu moet ik er maar eens overheen zijn.’

Ben jij ook zo klaar met deze terugkerende gedachtes? En wil je echt verder met je leven? Dan is het tijd om je eigen keuzes te maken en het leven te leiden dat jij wil! Tijdens je therapie van seksueel misbruik in Weesp en Amsterdam begeleid ik je liefdevol, stap voor stap.

Therapie na seksueel misbruik in Weesp of Amsterdam

Doorbreek het geheim

'Jullie weten iets niet van mij.' Komt dit je bekend voor? Het geheim sluimert door je leven en ondanks dat je er niet vaak aan denkt, word je op (onverwachtse) verschillende momenten ermee geconfronteerd. Ben je klaar met het wegstoppen? En ben je er klaar voor om de gevolgen van misbruik onder ogen te zien?

Reken af met...

Schuld en schaamte. Schuld en schaamte zorgen ervoor dat je niets vertelt of er zo min mogelijk over spreekt. Met eenzaamheid als gevolg. Een 'handige' methode die je misschien wel inzet is bagetaliseren: zo erg was het allemaal niet. Als overlevingsstrategie heb je je gevoelens veilig weggestopt. En wat nou als je het luikje opent? Kan je het dan niet meer dicht doen? Maar weet dat je deze strategie altijd weer in kunt zetten. Je bent ijzersterk; je hebt de situatie(s) overleefd. Als geen ander begrijp ik hoe spannend de eerste stap kan zijn, maar weet dat het loont.

Delen is helen

Misschien vind je het makkelijker om er voor anderen te zijn en naar hen te luisteren in plaats van jezelf kwetsbaar op te stellen? Maar juist door je open te stellen en kwetsbaar te zijn, verbind je je met de ander en kan je ervaren hoe het is om steun te ontvangen. Steun die je zo gemist hebt. Een waardevol boek die ik je kan aanraden is 'De kracht van kwetsbaarheid' van Brené Brown.Hallo eigenwaarde!

Tijdens therapie neem je de regie over je eigen leven terug, je:

- bevrijdt jezelf van de zwaarte van het 'geheim' en de invloed van de dader.
- Leert kennen wat jij wil in je leven.
- Geeft grenzen aan zonder schuld en schaamtegevoel.
- Voelt wat jij voelt en durft dit uit te spreken.
- Ervaart balans in het geven en nemen.
- Geeft betekenis aan je ervaring.

Leef je leven vrij en zoals jij het wil!
3 Gouden tips voor verwerking van seksueel misbruik

Tip 1: Pak de macht terug! 

Over wat je hebt meegemaakt, had je geen controle, maar wel wat je ermee doet. En ondanks dat het lijkt alsof je controle hebt over het ‘geheim,’ omdat je het met niemand deelt, kost het voor jezelf houden (onbewust) veel energie. Want door het wegdrukken van je ervaring met seksueel misbruik, heeft het juist controle op je. Juist wanneer je het stilzwijgen doorbreekt, kom je voor jezelf op! 

Vertrouwenspersoon 

Ken je iemand in je omgeving die je vertrouwt, waarvan je inschat dat hij/zij liefdevol en met begrip reageert, maar die het ook voor zichzelf kan houden? Dan is dat een geschiktepersoon om te vertellen dat je seksueel misbruikt bent. Vind je dat nog te spannend? Misschien wil je eerst deze blog ‘Waarom vertellen over seksueel misbruik zo moeilijk is’ lezen. Bovendien kan het helpen om eerst een brief te schrijven over je ervaring. Dan kun je altijd besluiten om hem voor te lezen of te geven.

Tip 2: Ontmoet lotgenoten!

En ervaar dat je niet alleen bent. Lees bijvoorbeeld blogs, boeken en bekijk programma’s van slachtoffers van seksueel misbruik. En als je tranen voelt opkomen, omdat je iets herkent, verwelkom ze. Wees lief en mild voor jezelf, want wat je hebt meegemaakt is al pijnlijk genoeg. Bovendien door te huilen reinig je je hart. Vaak voel je je daarna opgelucht en ontstaat er ruimte om je aandacht te verleggen naar wat anders. 

Zelfhulpboek

Een fijn en praktisch boek dat je kan ondersteunen bij je verwerking van seksueel misbruik is het boek ‘Helen van seksueel misbruik: het trauma voorbij’ van I. Meeuwsen. Ook kan het zinvol zijn om het boek aan de persoon te geven die van jouw situatie op de hoogte is, zodat je steun kunt ervaren en de ander meer begrip heeft.

Tip 3: Vier je overwinningen!

Elke stap die je in je verwerking van seksueel misbruik zet, hoe klein het voor je gevoel ook is, is een overwinning. Wees trots op jezelf! Je zet stappen die je nooit voor mogelijk had gehouden. Echt, dat doe je super goed. En weet dat met iedere stap je eigenwaarde groeit, je meer jezelf wordt en je uiteindelijk lichter zal voelen.

Ervaringsdeskundige en therapeut

Wil je dit proces liever doorlopen met een ervaringsdeskundige van seksueel misbruik en therapeut? Als ervaringsdeskundige weet ik hoe moeilijk het kan zijn om het misbruik en de gevolgen ervan onder ogen te komen. En de gevoelens te voelen. Maar ik heb ook ervaren hoe het is om beter in mijn vel te zitten, me verlost te voelen van oude ballast en hoe fijn het is om zelfregie te hebben. Vandaar dat ik me als holistisch therapeut inzet voor therapie na seksueel misbruik in Weesp of Amsterdam.

Review therapie seksueel misbruik Weesp en Amsterdam

Kelly
Read More
"Toen ik als klein meisje seksueel ben misbruikt veranderde er voor mij veel in mijn leven. Ik keerde mezelf tegen het kleine meisje wat ik eigenlijk was en trok heel erg in mijzelf. Na jaren er nooit over gepraat te hebben, was nu het moment dat ik emotionele problemen kreeg door mijn verleden. Bij de eerste therapie sessie heeft Gina mij enorm geholpen om dat kleine meisje te kunnen omarmen en te accepteren dat het niet mijn fout is geweest. Door het krijgen van reiki voelde ik mij voor het eerst in lange tijd geliefd en alsof ik mezelf kon vergeven. De tweede sessie heeft Gina mij heel erg geholpen om verdere stappen te kunnen nemen en om het misbruik een plekje te kunnen geven. Ik ging met een moedig gevoel de deur uit en weet zeker dat ook ik verder kan om uiteindelijk echt gelukkig te leven. Ik zou Gina aanbevelen bij iedereen die hetzelfde heeft moeten mee maken als ik."
Sofia
Read More
"Na jaren reguliere trauma therapie gevolgd te hebben, was ik erg nieuwsgierig naar wat een holistische werkwijze en therapie zou kunnen bijdragen aan mijn proces in het leren leven met seksueel misbruik. Onder begeleiding van Gina ging ik terug naar enkele pijnlijke herinneringen. Middels compassie en betrokkenheid liet zij mij de herinnering herbeleven, inclusief alle bijbehorende emoties en spanningen. Dit voelt in eerste instantie tegenstrijdig, omdat je deze normaliter vermijdt of weg probeert te drukken. Eenmaal bij de kern aangekomen, bracht Gina mij in contact met mijn ‘wounded innerchild’. Ze leerde mij luisteren maar de behoeftes van mijn innerchild, namelijk: getroost en beschermd worden. Middels maatwerk werd er iedere sessie gekeken welke methode het best aansloot op mijn verwachtingen, energie en behoeften. Hierdoor was geen therapiesessie hetzelfde of voorspelbaar. Gina heeft mij geholpen om te stoppen met wegrennen, mijn plaaggeest uit het verleden onder ogen te komen en ze staat als een grote, beschermende, warme en assertieve zus naast je gedurende het hele proces. Bijzondere ervaringen, alomvattend in één kernbegrip: helend!"
Previous
Next

Tarief therapie seksueel misbruik in Amsterdam of Weesp

Tarief: 115 euro

Tijd: 60 minuten

* Mail me voor het zakelijk tarief. Als werknemer heb je meerdere opties om coachingsessies vergoed te krijgen. Werkgevers zijn vrijwel altijd bereid om coachingstrajecten te vergoeden. Hiervoor zijn opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar. De naam op de factuur dat zichtbaar is: Gina Spierenburg training & coaching. Daarnaast zal er staan dat het om coachingssessies gaat. 

 

Therapie seksueel misbruik in Amsterdam

Maandag, dinsdag of vrijdagochtend

Harpoenier 18 te Landsmeer

Nabij A’dam Noord, afslag S117

 

Therapie seksueel misbruik in Weesp

Donderdag 18.00 – 22.00 u 

Pampuslaan 141  te Weesp

Ja! Mijn verwerkingsproces start nu.