Therapie na seksueel misbruik
of nare seksuele ervaring(en) in Amsterdam

Neem liefdevol de regie over je leven terug en begin met praten

'Ach.. Ik heb er niet zoveel last van...'

‘Zo erg is het niet wat ik heb meegemaakt.’

 ‘Niemand hoeft het te weten.’

 ‘Als ik dit of dat niet had gedaan… dan was het vast niet gebeurd.’ 

‘Wat zullen anderen wel niet van me denken als ze het weten?’

 ‘Maar wat als mensen me niet geloven?’ 

‘Wat als ze zeggen dat het mijn schuld is?’ 

‘Het is al zo lang geleden, nu moet ik er maar eens overheen zijn.’

Ben jij ook zo klaar met deze terugkerende gedachtes? En wil je echt verder met je leven? Dan is het tijd om je eigen keuzes te maken en het leven te leiden dat jij wil! Tijdens je therapie van seksueel misbruik in Amsterdam begeleid ik je liefdevol, stap voor stap.

Therapie na seksueel misbruik of nare seksuele ervaring(en) in Amsterdam

Doorbreek het geheim

'Jullie weten iets niet van mij.' Komt dit je bekend voor? Het geheim sluimert door je leven en ondanks dat je er niet vaak aan denkt, word je op (onverwachtse) verschillende momenten ermee geconfronteerd. Ben je klaar met het wegstoppen? En ben je er klaar voor om de gevolgen van misbruik of een nare seksuele ervaring onder ogen te zien?

Reken af met...

Schuld en schaamte. Schuld en schaamte zorgen ervoor dat je niets vertelt of er zo min mogelijk over spreekt. Met eenzaamheid als gevolg. Een 'handige' methode die je misschien wel inzet is bagetaliseren: zo erg was het allemaal niet. Als overlevingsstrategie heb je je gevoelens veilig weggestopt. En wat nou als je het luikje opent? Kan je het dan niet meer dicht doen? Maar weet dat je deze strategie altijd weer in kunt zetten. Je bent ijzersterk; je hebt de situatie(s) overleefd. Als geen ander begrijp ik hoe spannend de eerste stap kan zijn, maar weet dat het loont.

Delen is helen

Misschien vind je het makkelijker om er voor anderen te zijn en naar hen te luisteren in plaats van jezelf kwetsbaar op te stellen? Maar juist door je open te stellen en kwetsbaar te zijn, verbind je je met de ander en kan je ervaren hoe het is om steun te ontvangen. Steun die je zo gemist hebt. Een waardevol boek die ik je kan aanraden is 'De kracht van kwetsbaarheid' van Brené Brown.Hallo eigenwaarde!

Tijdens therapie neem je de regie over je eigen leven terug, je:

- bevrijdt jezelf van de zwaarte van het 'geheim' en de invloed van de dader.
- Leert kennen wat jij wil in je leven.
- Geeft grenzen aan zonder schuld en schaamtegevoel.
- Voelt wat jij voelt en durft dit uit te spreken.
- Ervaart balans in het geven en nemen.
- Geeft betekenis aan je ervaring.

Leef je leven vrij en zoals jij het wil!

"Begeleid worden door een ervaringsdeskundige die weet waar ze het over heeft is heel fijn. Je verwerkt je nare seksuele ervaringen en tegelijkertijd werk je aan tools voor je leven nu. Woorden als incest, verkrachting, je vagina verafschuwen, daar schrikt Gina niet van en dat maakt haar anders dan een reguliere psycholoog. Naast dat ze als therapeut verschillende methoden inzet om je te begeleiden.'

Zara, 31 jaar

Tarief therapie seksueel misbruik in Amsterdam

Tarief: 125 euro incl. btw

Tijd: 60 minuten

* Mail me voor het zakelijk tarief. Als werknemer heb je meerdere opties om coachingsessies vergoed te krijgen. Werkgevers zijn vrijwel altijd bereid om coachingstrajecten te vergoeden. Hiervoor zijn opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar. De naam op de factuur dat zichtbaar is: Gina Spierenburg training & coaching. Daarnaast zal er staan dat het om coachingssessies gaat. 

 

Therapie seksueel misbruik in Amsterdam

Maandag en dinsdag

Harpoenier 18 te Landsmeer

Nabij A’dam Noord, afslag S117

 

 

Aanmelden? Mail naar info@ginaspierenburg.nl
 

Reviews therapie seksueel misbruik in Amsterdam

Kelly 24
Lees verder
"Toen ik als klein meisje seksueel ben misbruikt veranderde er voor mij veel in mijn leven. Ik keerde mezelf tegen het kleine meisje wat ik eigenlijk was en trok heel erg in mijzelf. Na jaren er nooit over gepraat te hebben, was nu het moment dat ik emotionele problemen kreeg door mijn verleden. Bij de eerste therapie sessie heeft Gina mij enorm geholpen om dat kleine meisje te kunnen omarmen en te accepteren dat het niet mijn fout is geweest. Door het krijgen van reiki voelde ik mij voor het eerst in lange tijd geliefd en alsof ik mezelf kon vergeven. De tweede sessie heeft Gina mij heel erg geholpen om verdere stappen te kunnen nemen en om het misbruik een plekje te kunnen geven. Ik ging met een moedig gevoel de deur uit en weet zeker dat ook ik verder kan om uiteindelijk echt gelukkig te leven. Ik zou Gina aanbevelen bij iedereen die hetzelfde heeft moeten mee maken als ik."
Sofia 28
Lees verder
"Na jaren reguliere trauma therapie gevolgd te hebben, was ik erg nieuwsgierig naar wat een holistische werkwijze en therapie zou kunnen bijdragen aan mijn proces in het leren leven met seksueel misbruik. Onder begeleiding van Gina ging ik terug naar enkele pijnlijke herinneringen. Middels compassie en betrokkenheid liet zij mij de herinnering herbeleven, inclusief alle bijbehorende emoties en spanningen. Dit voelt in eerste instantie tegenstrijdig, omdat je deze normaliter vermijdt of weg probeert te drukken. Eenmaal bij de kern aangekomen, bracht Gina mij in contact met mijn ‘wounded innerchild’. Ze leerde mij luisteren maar de behoeftes van mijn innerchild, namelijk: getroost en beschermd worden. Middels maatwerk werd er iedere sessie gekeken welke methode het best aansloot op mijn verwachtingen, energie en behoeften. Hierdoor was geen therapiesessie hetzelfde of voorspelbaar. Gina heeft mij geholpen om te stoppen met wegrennen, mijn plaaggeest uit het verleden onder ogen te komen en ze staat als een grote, beschermende, warme en assertieve zus naast je gedurende het hele proces. Bijzondere ervaringen, alomvattend in één kernbegrip: helend!"
Iza 21
Lees verder
'Ongeveer een jaar geleden ben ik seksueel misbruikt, ik wilde hier gelijk mee aan de slag om het een plek te kunnen geven en door te kunnen gaan met mijn leven. Ik kwam terecht bij Gina en voelde me gelijk gehoord. Ze wist mij op me gemak te stellen, waardoor ik in de therapie sessies steeds meer mijn muur die ik had opgebouwd kon afbreken. Met de hulp van Gina leer ik mijn innerlijke kind kennen en omarmen. Ik krijg inzicht in de patronen die ik door de jaren heen heb ontwikkeld en deze te doorbreken. Ook helpt ze mij door middel van reiki weer verbindingen te krijgen met mijn lichaam en emoties. Dit doet ze op een hele rustige en begripvolle manier. Ze weet altijd precies wanneer ze moet doorvragen of het even te laten. Ik had niet verwacht dat ik zoveel progressie kon maken in een jaar. Ik ben heel dankbaar voor mijn therapie sessies en raad Gina dan ook zeer zeker aan!'
Previous
Next

Ja! Mijn verwerkingsproces start nu.
3 Gouden tips voor verwerking van seksueel misbruik

Tip 1: Pak de macht terug! 

Over wat je hebt meegemaakt, had je geen controle, maar wel wat je ermee doet. En ondanks dat het lijkt alsof je controle hebt over het ‘geheim,’ omdat je het met niemand deelt, kost het voor jezelf houden (onbewust) veel energie. Want door het wegdrukken van je ervaring met seksueel misbruik, heeft het juist controle op je. Juist wanneer je het stilzwijgen doorbreekt, kom je voor jezelf op! 

Vertrouwenspersoon 

Ken je iemand in je omgeving die je vertrouwt, waarvan je inschat dat hij/zij liefdevol en met begrip reageert, maar die het ook voor zichzelf kan houden? Dan is dat een geschiktepersoon om te vertellen dat je seksueel misbruikt bent. Vind je dat nog te spannend? Misschien wil je eerst deze blog ‘Waarom vertellen over seksueel misbruik zo moeilijk is’ lezen. Bovendien kan het helpen om eerst een brief te schrijven over je ervaring. Dan kun je altijd besluiten om hem voor te lezen of te geven.

Tip 2: Ontmoet lotgenoten!

En ervaar dat je niet alleen bent. Lees bijvoorbeeld blogs, boeken en bekijk programma’s van slachtoffers van seksueel misbruik. En als je tranen voelt opkomen, omdat je iets herkent, verwelkom ze. Wees lief en mild voor jezelf, want wat je hebt meegemaakt is al pijnlijk genoeg. Bovendien door te huilen reinig je je hart. Vaak voel je je daarna opgelucht en ontstaat er ruimte om je aandacht te verleggen naar wat anders. 

Zelfhulpboek

Een fijn en praktisch boek dat je kan ondersteunen bij je verwerking van seksueel misbruik is het boek ‘Helen van seksueel misbruik: het trauma voorbij’ van I. Meeuwsen. Ook kan het zinvol zijn om het boek aan de persoon te geven die van jouw situatie op de hoogte is, zodat je steun kunt ervaren en de ander meer begrip heeft.

Tip 3: Vier je overwinningen!

Elke stap die je in je verwerking van seksueel misbruik zet, hoe klein het voor je gevoel ook is, is een overwinning. Wees trots op jezelf! Je zet stappen die je nooit voor mogelijk had gehouden. Echt, dat doe je super goed. En weet dat met iedere stap je eigenwaarde groeit, je meer jezelf wordt en je uiteindelijk lichter zal voelen.

Ervaringsdeskundige en therapeut

Wil je dit proces liever doorlopen met een ervaringsdeskundige van seksueel misbruik en therapeut? Als ervaringsdeskundige weet ik hoe moeilijk het kan zijn om het misbruik en de gevolgen ervan onder ogen te komen. En de gevoelens te voelen. Maar ik heb ook ervaren hoe het is om beter in mijn vel te zitten, me verlost te voelen van oude ballast en hoe fijn het is om zelfregie te hebben. Vandaar dat ik me als holistisch therapeut inzet voor therapie na seksueel misbruik in Amsterdam.