Miskraambegeleiding en zwangerschapsverlies

In Amsterdam en Weesp

Miskraambegeleiding en zwangerschapsverlies

De test is positief! Vanaf dat moment verandert je toekomst. Je wordt (weer) ouder. Je fantaseert over hoe je kindje eruit ziet, over de inrichting van het kamertje en nog veel meer. Maar dan gaat het mis en is de weg onomkeerbaar. Je verliest je kindje door een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of een stilgeboorte. Maar het kan ook zijn dat je om persoonlijke of medische gronden de zwangerschap hebt beëindigd. Wat een impact;  een groot verlies, een ingrijpende verandering. 

 

Rouw volgt. 

Maar hoe ga jij met rouwverwerking van je miskraam of het verlies van je kindje om? Welke rituelen werken voor jou? Bij wie kun je terecht? En hoe kun je in contact blijven met je partner en toch je eigen verdriet hebben? 

Maar ook: Hoe kun je er voor je kind(eren) zijn? Hoe ondersteun je hen bij dit proces? Het is fijn om bij al deze vragen ondersteuning te ervaren van een holistisch therapeut en coach die zelf ervaringsdeskundige is op het gebied van miskraam en stilgeboorte. 

Verwerking miskramen en zwangerschapsverlies

Erkenning geven

Je rouw mag er zijn. Het kan soms erg prettig zijn om je gevoel even weg te stoppen en je aandacht op iets anders te richten, net als dat het heel fijn kan zijn om bewuste momenten te kiezen dat het er wel mag zijn. Heb je behoefte aan een plek waar ruimte is voor jouw rouwverwerking? Je bent welkom in mijn praktijk voor miskraambegeleiding en begeleiding bij zwangerschapsverlies in omgeving Amsterdam en Weesp. Want liefdevolle aandacht helpt je bij de verwerking van je miskraam, stilgeboorte van je dochter of zoon, zwangerschapsbeëindiging of het verlies van je kindje na de zwangerschap.

Kracht van delen

Je verhaal delen werkt helend. Bij mij kun je je ervaring en emoties delen waarbij ik vanuit compassie luister. En als holistisch therapeut zet ik daarbij verschilende methoden in waardoor je weer beter in je vel komt te zitten. Daarnaast komen praktische tips langs om om te gaan met dagelijkse confrontaties, zoals de eerste keer kraamvisite, een aankondiging van een zwangerschap, een uitnodiging voor een babyshower etc.

Toekomst bijstellen

Je toekomst is helaas niet meer hetzelfde. De acceptatie daarvan kan moeilijk zijn, omdat je het zo anders had gewild. Wanneer je bijstelt, betekent het niet dat je alles maar moet vergeten. Hierbij kan juist het bedenken van rituelen je helpen. Bv. een aandenken of een jaarlijkse herdenking.Betekenis geven

Misschien kun je er nog nauwelijks wat bij voorstellen, maar er komt een moment dat je betekenis aan je verlieservaring wil geven. Een betekenis die voor jou werkt.

Wil je ervaringen van anderen horen over zwangerschapsverlies? Luister dan mijn podcast over het taboe doorbreken over miskramen, stilgeboorte, zwangerschapsafbreking en het verlies van je kindje, waarbij ik in gesprek ga met verschillende gasten die ervaring hebben met verlies rondom zwangerschap en/of een kindje. Zo kun je ook een beeld krijgen over mij en bedenken of miskraambegeleiding of begeleiding bij verlies rondom zwangerschap wat voor jou is.

Review miskraambegeleiding in Amsterdam en Weesp

Joke
Lees verder
"Mijn miskraambegeleding sessies bij Gina waren heel fijn en hebben me erg goed gedaan in het rouw- en verwerkingsproces na 2 miskramen. Gina kon snel bij mijn emoties komen en bracht daardoor mijzelf dichter bij mijn eigen emoties, die ik na de 2e miskraam uit een soort van overlevingsmechanisme had weggestopt. Dit bracht mij veel. Het voelde snel vertrouwd en goed. Naast de emotionele kant weet ze ook veel van de lichamelijke kant van miskramen af, wat mij ook erg goed deed. Als je dit niet hebt meegemaakt, is het lastig in te leven wat het ook lichamelijk met je doet en daarin voelde ik mij door Gina begrepen. Ook vond ik de podcasts die Gina heeft gemaakt fijn om te horen (en nog steeds). Je hebt het idee alsof je de enige bent die dit meemaakt en dan is het fijn om te horen dat dat niet zo is. De reiki oefeningen die Gina tijdens de miskraambegeleiding deed waren ontspannend en bijzonder. Ik zou Gina zeker aanraden als therapeute, mocht je je zwangerschapsverlies nog niet (helemaal) hebben verwerkt en het graag een plekje willen geven."
Lotte
Lees verder
"Via mijn verloskundige kwam ik bij Gina terecht om me te helpen met alle emoties en de heftige nasleep van mijn abortus. Na de prettige online kennismaking, voelde ik meteen een klik met Gina en de eerste afspraak was snel gemaakt. Gina heeft me geweldig geholpen! Ze ziet en voelt dingen, die me echt de ogen hebben geopend en we hebben heel hard en fijn gewerkt aan de verwerking van mijn abortus. Ik vond het een heel prettige werkwijze. Een combinatie van praten, Reiki en meditatie/visualiatie. Ik heb niet alleen de abortus nu goed kunnen verwerken, maar ze heeft me nog extra geholpen met inzichten over mezelf en m'n gezin, waardoor ik nu heel krachtig en fijn in m'n schoenen sta. Ik raad Gina absoluut aan en ben haar zeer dankbaar!"
Sandra
Lees verder
"Toen ik voor het eerst een miskraam kreeg, vond ik het niet zo nodig om erover te praten en er actief mee bezig te zijn. Toen het me de derde keer overkwam was het een ander verhaal. Het was heel fijn om bij Gina Spierenburg tijdens miskraambegeleiding mijn verhaal te kunnen uiten en dit ook te voelen in mijn lichaam. Om weer ruimte te maken voor nieuwe ervaringen. Tegelijkertijd kwam er ook wat oud zeer naar boven wat ik nu beter begrijp en een plek heb gegeven. Momenteel ben ik weer zwanger en tot nu toe gaat het goed. Ik blijf nog even bij Gina Spierenburg zodat zij mij bij dit proces kan ondersteunen en begeleiden. Zodat er een plek is voor mij om mijn angsten te delen en weer terug te komen naar vertrouwen in mijn zwangerschap en mijn lichaam."
Celine
Lees verder
"Wij verloren ons zoontje tijdens 32 weken zwangerschap. En lange tijd had ik er geen woorden voor hoe ik me voelde en wat het met me deed. Ik verwachtte dat de ander erover begon, zodat ik het zelf niet hoefde te doen, maar eigenlijk merkte ik dat het voor de ander ook moeilijk was om erover te praten. Toen kwam ik op de site van Gina en boekte ik een gratis kennismaking in. Ik voelde me gehoord en begrepen en heb een aantal sessies gehad. Mijn intense verdriet heb ik kunnen uiten en het luchtte enorm op. Lieve dames blijf er niet alleen mee rondlopen, schakel hulp in en ik kan je Gina echt aanraden!"
Previous
Next

- Zo klein, het gemis zo groot -

 

Miskraambegeleiding en begeleiding bij zwangerschapsverlies in Amsterdam en Weesp

Weer lekker in je vel zitten door miskraambegeleiding?

Op het verlies van een miskraam, stilgeboorte, het verlies van je kindje, kun je je niet voorbereiden. Je krijgt met zoveel verschillende gevoelens; boosheid, verdriet, teleurstelling, wanhoop, eenzaamheid, frustratie, schuldgevoel, te maken. Maar ook vermoeidheid en fysieke klachten en herstel kun je ervaren. Soms voel je heel veel en soms helemaal niets. Alles mag er zijn. Gevoelens willen door je heen stromen zodat je je weer evenwichtig kunt voelen en er ruimte ontstaat voor nieuwe ervaringen. Bij mij in de praktijk voor miskraambegeleiding en begeleiding bij zwangerschapsverlies is er alle ruimte voor je rouw en herstel. 

Je begrepen voelen door een ervaringsdeskundige?

Het kan lastig zijn om je verhaal te delen. Soms reageert je omgeving niet zoals je zou willen; valt er een ongemakkelijke stilte, krijg je pijnlijke reacties of ongevraagd advies. Op het praten over miskramen, buitenbaarmoederlijke zwangerschap, stilgeboorte en het verlies van een kindje heerst helaas nog veel taboe. Je omgeving is alweer door gegaan met  zijn leven, maar voor jou is dat een stuk lastiger. Daarom kan het heel fijn zijn om tijdens miskraambegeleiding met een ervaringsdeskundige van stilgeboorte en miskraam en holistisch therapeut en coach, je verhaal en gevoelens te delen. Benieuwd naar mijn verhaal? Luister aflevering 7 van mijn podcast over stilgeboorte en miskramen

Je verlies een plek geven?

Heb jij onlangs of enige tijd geleden een miskraam, buitenbaarmoederlijke zwangerschap, stilgeboorte, het afbreken van een zwangerschap en daardoor het verlies van je kindje meegemaakt?  Loop je vast in je rouwproces? Heb je lichamelijke klachten? Dan kan het fijn zijn om wat hulp te krijgen.

Je kunt bij mij terecht voor miskraambegeleiding en voor alle zwangerschapsverlies in Weesp en omgeving AmsterdamAls holistisch therapeut bied ik zorg op maat en zet ik onder andere de reikimethode in om je weer fijner in je vel te laten voelen.

 

- Zonder liefde is er geen rouw -

miskraambegeleiding Gina Spierenburg in Amsterdam en Weesp het logo

Afspraak maken voor miskraambegeleiding of begeleiding bij zwangerschapsverlies in Amsterdam of Weesp

Investering

Sessie: 125 euro

Tijd: 60 minuten

* Mail me voor het zakelijk tarief. Als werknemer heb je meerdere opties om coachingsessies vergoed te krijgen. Werkgevers zijn vrijwel altijd bereid om coachingstrajecten te vergoeden. Hiervoor zijn opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar. 

 

  • Wanneer: Maandag en dinsdag 
  • Waar: Harpoenier 18 Landsmeer (Nabij Amsterdam Noord S117)

Wil je liever eerst kennismaken?

Sessie: gratis
Tijd: 30 minuten
Waar: online

Dat kan. Plan een gratis kennismaking met mij in. Zo leren we elkaar alvast wat kennen, kun je je vragen stellen en gelijk voelen of je daarna een afspraak voor miskraambegeleiding – zwangerschapsverlies – verlies van je kindje, zou willen maken. 

Liefs, Gina