Miskraambegeleiding en zwangerschapsverlies
in omgeving Amsterdam en Weesp

Zo klein, het gemis zo groot. 

Miskraambegeleiding en zwangerschapsverlies

De test is positief! Vanaf dat moment verandert je toekomst. Je wordt (weer) ouder. Je fantaseert over hoe je kindje eruit ziet, over de inrichting van het kamertje en nog veel meer. Maar dan gaat het mis en is de weg onomkeerbaar. Je verliest je kindje door een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of een stilgeboorte. Maar het kan ook zijn dat je om persoonlijke of medische gronden de zwangerschap hebt beëindigd. Wat een impact;  een groot verlies, een ingrijpende verandering. 

 

Rouw volgt. 

Maar hoe ga jij met rouwverwerking van je miskraam of het verlies van je kindje om? Welke rituelen werken voor jou? Bij wie kun je terecht? En hoe kun je in contact blijven met je partner en toch je eigen verdriet hebben? 

Maar ook: Hoe kun je er voor je kind(eren) zijn? Hoe ondersteun je hen bij dit proces? Het is fijn om bij al deze vragen ondersteuning te ervaren van een holistisch therapeut en coach die zelf ervaringsdeskundige is op het gebied van miskraam en stilgeboorte. 

Zonder liefde is er geen rouw

Erkenning geven

Je rouw mag er zijn. Het kan soms erg prettig zijn om je gevoel even weg te stoppen en je aandacht op iets anders te richten, net als dat het heel fijn kan zijn om bewuste momenten te kiezen dat het er wel mag zijn. Heb je behoefte aan een plek waar ruimte is voor jouw rouwverwerking? Je bent welkom in mijn praktijk voor miskraambegeleiding en begeleiding bij zwangerschapsverlies in omgeving Amsterdam en Weesp. Want liefdevolle aandacht helpt je bij de verwerking van je miskraam, stilgeboorte van je dochter of zoon, zwangerschapsbeëindiging of het verlies van je kindje na de zwangerschap.

Kracht van delen

Je verhaal delen werkt helend. Bij mij kun je je ervaring en emoties delen waarbij ik vanuit compassie luister. En als holistisch therapeut zet ik daarbij verschilende methoden in waardoor je weer beter in je vel komt te zitten. Daarnaast komen praktische tips langs om om te gaan met dagelijkse confrontaties, zoals de eerste keer kraamvisite, een aankondiging van een zwangerschap, een uitnodiging voor een babyshower etc.

Toekomst bijstellen

Je toekomst is helaas niet meer hetzelfde. De acceptatie daarvan kan moeilijk zijn, omdat je het zo anders had gewild. Wanneer je bijstelt, betekent het niet dat je alles maar moet vergeten. Hierbij kan juist het bedenken van rituelen je helpen. Bv. een aandenken of een jaarlijkse herdenking.Betekenis geven

Misschien kun je er nog nauwelijks wat bij voorstellen, maar er komt een moment dat je betekenis aan je verlieservaring wil geven. Een betekenis die voor jou werkt.

Wil je ervaringen van anderen horen over zwangerschapsverlies? Luister dan mijn podcast over het taboe doorbreken over miskramen, stilgeboorte, zwangerschapsafbreking en het verlies van je kindje, waarbij ik in gesprek ga met verschillende gasten die ervaring hebben met verlies rondom zwangerschap en/of een kindje. Zo kun je ook een beeld krijgen over mij en bedenken of miskraambegeleiding of begeleiding bij verlies rondom zwangerschap wat voor jou is.

Miskraambegeleiding in Amsterdam en Weesp

Weer lekker in je vel zitten door miskraambegeleiding?

Op het verlies van een miskraam, stilgeboorte, het verlies van je kindje, kun je je niet voorbereiden. Je krijgt met zoveel verschillende gevoelens; boosheid, verdriet, teleurstelling, wanhoop, eenzaamheid, frustratie, schuldgevoel, te maken. Maar ook vermoeidheid en fysieke klachten en herstel kun je ervaren. Soms voel je heel veel en soms helemaal niets. Alles mag er zijn. Gevoelens willen door je heen stromen zodat je je weer evenwichtig kunt voelen en er ruimte ontstaat voor nieuwe ervaringen. Bij mij in de praktijk voor miskraambegeleiding en begeleiding bij zwangerschapsverlies is er alle ruimte voor je rouw en herstel. 

Je begrepen voelen door een ervaringsdeskundige?

Het kan lastig zijn om je verhaal te delen. Soms reageert je omgeving niet zoals je zou willen; valt er een ongemakkelijke stilte, krijg je pijnlijke reacties of ongevraagd advies. Op het praten over miskramen, buitenbaarmoederlijke zwangerschap, stilgeboorte en het verlies van een kindje heerst helaas nog veel taboe. Je omgeving is alweer door gegaan met  zijn leven, maar voor jou is dat een stuk lastiger. Daarom kan het heel fijn zijn om tijdens miskraambegeleiding met een ervaringsdeskundige van stilgeboorte en miskraam en holistisch therapeut en coach, je verhaal en gevoelens te delen. Benieuwd naar mijn verhaal? Luister aflevering 7 van mijn podcast over stilgeboorte en miskramen

Je verlies een plek geven?

Heb jij onlangs of enige tijd geleden een miskraam, buitenbaarmoederlijke zwangerschap, stilgeboorte, het afbreken van een zwangerschap en daardoor het verlies van je kindje meegemaakt?  Loop je vast in je rouwproces? Heb je lichamelijke klachten? Dan kan het fijn zijn om wat hulp te krijgen.

Je kunt bij mij terecht voor miskraambegeleiding en voor alle zwangerschapsverlies in Weesp en omgeving AmsterdamAls holistisch therapeut bied ik zorg op maat en zet ik onder andere de reikimethode in om je weer fijner in je vel te laten voelen.

miskraambegeleiding weesp amsterdam zuid

Afspraak maken voor miskraambegeleiding of begeleiding bij zwangerschapsverlies in Amsterdam of Weesp

Investering

Sessie: 115 euro

Tijd: 60 minuten

* Mail me voor het zakelijk tarief. Als werknemer heb je meerdere opties om coachingsessies vergoed te krijgen. Werkgevers zijn vrijwel altijd bereid om coachingstrajecten te vergoeden. Hiervoor zijn opleidings- en ontwikkelbudgetten beschikbaar. 

Miskraambegeleiding in Weesp:

  • Wanneer: Donderdag 18.00- 21.00 uur
  • Waar: Pampuslaan 141 Weesp

Miskraambegeleiding Amsterdam:

  • Wanneer: Maandag en dinsdag om 9.30 – 16.30 en vrijdagochtend  9.30-11.30 uur
  • Waar: Harpoenier 18 Landsmeer (Nabij Amsterdam Noord S117)