#4 Hoe verloopt het krijgen van een miskraam en wat doet dit met je? Een stel vertelt! (deel 2)

Maicke (32) en Angelo (34) wisten één ding zeker: wanneer ze alles voor elkaar zouden hebben, zouden ze samen een gezin starten. Maar het leven valt niet in alles te plannen; Maicke had endometriose en kreeg niet één miskraam, maar meerdere. Samen gaan ze met mij in gesprek en geven je inzicht hoe zij dit verwerkingsproces samen zijn aangegaan. 

‘We did it!’ Zeiden Angelo (34) en Maicke (32) tegen elkaar toen ze zwanger bleek en wel van een tweeling! Een onzekere periode van meerdere echo’s volgde, voordat het stel definitief slecht nieuws kreeg; de tweeling had zich niet verder ontwikkeld. De verwerking startte en ondertussen deden ze een nieuwe poging. Na een eerste goede echo tijdens Corona tijd waarbij Angelo niet mee mocht de kamer in, viel bij de tweede echo ‘de wereld onder hun voeten vandaan.’ 

Wat doet het krijgen van meerdere miskramen met Maicke en Angelo? En hoe zijn ze er samen doorheen gekomen? In deze aflevering ga ik met hen beide in gesprek, waarbij zij hun ervaring  delen en meerdere tips geven. Eén daarvan blijkt echt hun kracht: ‘Kies bewust momenten om er samen over te hebben.’ Daarnaast hebben ze nog een gouden tip hoe je het onderwerp miskraam bespreekbaar maakt. Momenteel is Maicke 20 weken zwanger en groeit hun vertrouwen met iedere week.

Wil je hulp bij de verwerking van het verlies van je kindje? Mijn praktijk bevindt zich in Amsterdam en Weesp. Of wil je meer weten over mij, Gina Spierenburg? Mocht je benieuwd zijn geworden naar meerdere podcast aflveringen van het Taboe doorbeken rondom miskramen, stilgeboorte, vroeggeboorte, zwangerschapsafbreking, al het zwangerschapsverlies, het verlies van je kindje? Klik hier.