#10 Missed abortion, hoe kan een nasleep zijn en hoe zorg je voor jezelf?

Wat is een missed abortion? Een missed abortion is ook wel een miskraam die niet spontaan het lichaam verlaat. Dit overkwam Shiromi, 33 jaar en wensmoeder. Shiromi maakte het afgelopen jaar meerdere miskramen mee. De eerste keer zagen ze op de echo geen vruchtje. Shiromi en haar vriend gingen verslagen huis. Eenmaal thuis zag ze er als een berg tegenop om berichtjes te openen met ‘Hoe is het gegaan?’. Ze wilde deze ervaring zo snel mogelijk achter zich laten, maar dat lukte niet. Nadat Shiromi pillen had genomen om de missed abortion op te wekken, bleek er bij de nacontrole nog wat restjes te zijn achtergebleven. En dit zou vanzelf bij een volgende menstruatie haar lichaam verlaten. 

Helaas was dit niet het geval. De gyneacoloog kwam met een oplossing: een hysteroscopie. Tijdens een hysteroscopie onderzoek halen ze de laatste restjes weg. Hoe dit bij Shiromi ging, vertelt ze uitgebreid in deze aflevering. Daarnaast vertelt ze over haar tweede miskraam die volgde en de grote impact hiervan. Shiromi deelt daarbij hoe ze weer in haar kracht kwam te staan en weer vol voor haar droom durft te gaan! Luister nu deze mooie, kwetsbare en informatieve podcast van Het taboe doorbreken rondom miskramen.

Wil je hulp bij de verwerking van het verlies van je kindje? Bij het verwerken van een of meerdere miskramen? Of wil je meer weten over mij, Gina Spierenburg?