#9 Hoe was het om voor zwangerschapsafbreking 25 jaar geleden te kiezen en hoe kijkt Philip er nu op terug?

Zwangerschapsafbreking is van alle tijden, maar hoe gingen ze er 25 jaar geleden mee om?  En hoe kijkt Philip (55) vader van drie kinderen hier nu op terug? 

Philip’s toenmalige vrouw, voelde tijdens haar zwangerschap dat er iets mis was. Hun zoon bleek het syndroom van Down te hebben waardoor ze in een rollercoaster terecht kwamen. Voor Philip was de keuze ‘zwangerschapsafbreking’ vrij snel duidelijk, maar hij ervaarde de keuze wel als een eenzaam proces. ‘Met vrienden en familie hadden we het er nauwelijks over. We kregen reacties als: Daar hoef je toch niet over na te denken? En: Blij dat ik niet in jouw schoenen sta.’ Daarentegen ervaarde ze wel steun toen de geboorte van hun zoon achter de rug was.

Het verdriet van Philip was groot en hij stopte het dan ook weg. Daarnaast vertelt hij: ‘Rouwen deden we afzonderlijk van elkaar.’ Hoe kijkt Philip nu 25 jaar later terug op deze periode en wat doet dit nu nog met hem? Luister deze aflevering van de podcast ‘Het taboe doorbreken rondom miskramen, stilgeboorte, zwangerschapsafbreking en het verlies van je kindje’ waarin Philip ons terugbrengt in de tijd en ook een belangrijke levensles meegeeft.