#2 Slecht nieuws bij de 20 weken echo: hoe kom je tot de keuze zwangerschapsafbreking?

Wat voor keuze zou jij maken: zwangerschapsafbreking of laat je het ‘lot’ beslissen? Slecht nieuws overkwam Eefje bij de 20 weken echo, ze is moeder van drie kinderen en haar oudste zoon Luuk is stilgeboren. In deze aflevering vertelt Eefje over deze periode en welke belissing zij nam.

Krijg je een meisje of een jongen? Is het eerste waar vele aan denken bij de 20 weken echo. Maar wat als je bij de eerste echo het hartje ziet kloppen, je de ‘gevarenzone van de drie maanden periode van een miskraam‘ voorbij bent en je de baby misschien al via ‘plopjes’ voelt bewegen en je op weg bent naar de 20 weken echo? Waarschijnlijk ga je er grotendeels vanuit dat alles goed is. Het kleine stemmetje in je achterhoofd die zegt: ‘Wat als het niet goed is?’ druk je steeds weg.

Maar dan wordt het stil in de echokamer… en krijg je het slechte nieuws. Dit overkwam Eefje bij haar eerste zwangerschap van zoontje Luuk. Luuk bleek een hartafwijking te hebben, maar wat precies de gevolgen zouden zijn, konden ze niet met zekerheid zeggen. Wat doe je dan? Breek je de zwangerschap af of laat je het ‘lot’ beslissen? Eefje neemt je mee in haar reis en geeft antwoord op de vraag: Hoe maak je de keuze voor ‘zwangerschapsafbreking‘? Luister nu deze aflevering.

Wil je meer podcast afleveringen luisteren bijvoorbeeld over hoe een miskraam verloopt, hoe je hoop houdt na het verlies van je kindje of hoe je je kinderwens loslaat? 

Mocht je merken dat de podcast aflevering bij je binnenkomt en je wil graag hulp, wellicht kan ik als holistisch therapeut wat voor je betekenen. Bezoek deze pagina waar het gaat over hulp bij het verlies van je kindje – miskraambegeleiding in Amsterdam of Weesp