#6 Wanneer ben je toe aan een nieuwe (ICSI) poging, na een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap?

Ga je gelijk voor een nieuwe (ICSI) poging na een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap? Of wacht je nog even? En hoe reageert je omgeving daarop? ‘Ga je alweer naar het ziekenhuis?’ ‘Ben je al zover?’ Zijn zomaar vragen die je kunt krijgen.

 

In deze aflevering neemt Hannah je mee in haar verhaal over het hebben van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Dolblij was Hannah toen er een dikke vette streep te zien was! Hannah, moeder van twee dochters, wilde dolgraag nog een derde kindje. Alleen kwam deze droom niet door deze zwangerschap uit, ineens was daar een heftige buikpijn. In het ziekenhuis bleek dat ze een miskraam zou krijgen. Het hartje klopte, maar het kindje had zich buiten de baarmoeder gevestigd, met een buitenbaarmoederlijke zwangerschap tot gevolg. 

 

Veel tijd om erover na te denken had Hannah niet. Ze moest gelijk geopereerd worden. Inmiddels is ze een half jaar verder en krijgt ze vaak de vraag ‘Ben je al zover?’ ‘Gaan jullie weer naar het ziekenhuis?’ Om haar kinderwens in vervulling te laten komen, zijn Hannah en haar partner afhankelijk van een ICSI traject. Hoe gaat het nu met Hannah? Is ze er weer klaar voor? En hoe gaat ze om met deze (goedbedoelde) vragen? 

Wil je meer afleveringen luisteren? Bijvoorbeeld over of er uit het verdriet van een stilgeboorte en een miskraam ook wat moois kan ontstaan, aflevering 7? Of hoe een miskraam verloopt? En hoe ervaart een stel het verlies?

Mocht je behoefte hebben aan een luisterend oor? Verder te komen in je verwerking van je miskraamervaring en/of het verlies van je kindje? Mijn praktijk voor miskraambegeleiding en zwangerschapsverlies zit zowel in Landsmeer als in Weesp.