# 7 Kan er uit het verdriet van stilgeboorte en miskraam ook iets moois ontstaan?

Iets moois ontstaan uit het verdriet van een stilgeboorte en een miskraam? Kan dat wel? Hoor ik je denken… Nou als je het mij vooraf had gevraagd had ik je ook met grote ogen aangekeken. Maar toch is het gebeurd. In deze zevende aflevering van de podcast ‘Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte, zwangerschapsafbreking en het verlies van je kindje’ gaat het allemaal even anders. Dit keer stel ik niet de vragen, maar Hyun Visser (mijn vriend). Dit geschiedde doordat Hyun alleen met mij een aflevering wilde opnemen om zijn verhaal te vertellen als hij eerst mij mocht interviewen.

Vandaar dat ik, moeder van een zoon (Noé, 4 jaar) en twee sterrenkindjes (Chloé, stilgeboorte bij 20 weken, en een miskraam bij 10 weken) je vandaag meeneem terug in de tijd. Want twee jaar geleden was daar ineens, vanuit het niets, een heftige pijnscheut in mijn buik. ‘Bandenpijn’ antwoordde Google en met deze wetenschap stapte ik mijn bed in. Niet wetende wat er midden in de nacht zou gebeuren.

Op dat moment was ik 20 weken zwanger en in die nacht werd onze dochter stilgeboren. Een intense tijd van rouw volgde. Maar na een jaar hadden we genoeg moed verzameld en werd ik even later weer zwanger. Helaas bleek deze zwangerschap van korte duur; we kregen een miskraam bij tien weken zwangerschap. Dit was wederom een enorme klap.

Nu een jaar later, geef ik antwoord op de vraag of er naast al het verdriet ook in het verlies een gouden sleutel te vinden is? In deze aflevering horen jullie meer over mijn ervaring met een stilgeboorte, maar ook of er voor mij in het verdriet iets moois verscholen zat. Klaar voor mijn verhaal? Luister nu deze aflevering! En houd de volgende aflevering in de gaten, want dan verschijnt Hyun’s verhaal (aflevering 8). 

Wil je naar aanleiding van mijn podcast afleveringen reageren? Dat kan! Mail me: info@ginaspierenburg.nl. Of mocht je juist hulp willen bij jouw eigen proces? Dan kan je vrijblijvend een kennismaking met mij inboeken van 30 minuten via Zoom of je kan gelijk een afspraak plannen.