#8 Hoe is het voor een man om een stilgeboorte en miskraam mee te maken en kan er voor hem uit het verdriet ook iets moois ontstaan?

Hyun een man van 39 jaar maakte een stilgeboorte en een miskraam mee. Hij is vader van Noé (4 jaar) en praat in deze aflevering over zijn verlieservaring van de stilgeboorte/vroeggeboorte van zijn dochter Chloé bij 20 weken en een miskraam bij 10 weken. 

Hoe was hem voor hem om dit verlies mee te maken? De eerste keer dat Hyun zijn kindje, dochter Chloé, verloor, pinkte hij wat traantjes weg, nam twee weken rust en stortte zich daarna volop in het werk. Voor zijn gevoel had hij zijn les eruit geleerd: voorheen leefde hij uit zijn hoofd en nu meer vanuit gevoel. Maar een jaar later verloor hij wederom een kindje, Blanche, de miskraam bij tien weken. Ontzet en boosheid was wat Hyun voelde en dacht: ‘Ik heb mijn les toch al geleerd, waarom maak ik dit nog een keer mee?’

Door de stilgeboorte, vroeggeboorte, van Chloé was de zwangerschap van Blanche minder onbevangen. Maar nadat op de eerste echo het hartje had geklopt, was de hoop toegenomen. Toen het slecht nieuws van de miskraam volgde, kreeg Hyun meerdere steken in zijn hart en verhoogde zijn hartslag. Wederom had hij het druk met werk, maar hij wist door zijn lichamelijke reactie dat het zo niet langer kon. 

Hij zocht hulp bij een therapeut en legde daar zijn vraag neer. Bij het antwoord kwam ook zijn adoptie ter sprake. Hyun was namelijk geadopteerd toen hij 18 maanden oud was. Benieuwd naar het gevonden antwoord en zijn proces? Luister dan nu de achtste aflevering van de podcast Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en zwangerschapsverlies.