#5 Kan je je kinderwens loslaten wanneer elke IUI en IVF poging mislukt?

Laat het los, dan komt het vanzelf goed.’ Dit is het advies dat je te horen krijgt als je je kinderwens openlijk uit en elke maand voorbij kruipt zonder het gewilde plusje. Maar hoe laat je het dan los? En is dat wel haalbaar? Want als dat zo gemakkelijk zou gaan, dan zou toch iedere vrouw dat onmiddellijk doen?

Zo ook voor Cheraldine, moeder van twee dochters, Ted (7) en To (1). Ze wilde niets liever dan een tweede kindje. En elke maand hield Cheraldine haar lichaam nauwkeuring in de gaten: Waren daar gevoelige borsten? Was dit een innestelingsbloeding? Voor de zekerheid toch maar even testen. Maar hoe hard Cheraldine ook haar best deed, na een jaar proberen bleef een zwangerschap uit. Daarop zetten Cheraldine en haar man de stap naar het ziekenhuis. Bij beide bleek er niets aan de hand te zijn. Wel mochten ze een tijdje later starten met IUI. Maar na elke IUI poging brokkelde bij Cheraldine het vertrouwen in haar lichaam verder af en nam de frustratie toe. 

Toen ze zes IUI pogingen verder waren, rekten ze de grens nog wat meer op en begonnen aan IVF. Ondertussen kreeg Cheraldine regelmatig het advies ‘Laat het los. Ga wat leuks doen. Ga op vakantie.’ Maar overal waar ze heen ging, liep haar kinderwens met haar mee. Daarnaast merkte Cheraldine dat ze het proces nauwelijks deelde met vrienden. Bang dat ze zouden denken: ‘Daar heb je haar weer met haar verhaal’. Toen de tweede IVF poging ook mislukte, was de grens bereikt. Ondanks dat ze bijna de veertig aantikte, stopte ze met de ziekenhuisbehandelingen. Liet Cheraldine het toen los? Want een wonder gebeurde: Cheraldine raakte zwanger van To! Luister nu deze aflevering en kom erachter!

Mocht je merken dat de podcast aflevering bij je binnenkomt en je wil graag hulp, wellicht kan ik als holistisch therapeut wat voor je betekenen. Bezoek deze pagina waar het gaat over hulp bij het verlies van je kindje – miskraambegeleiding in Amsterdam of Weesp