Over Gina Spierenburg

'Ik heb een succesvol leven, maar waarom voel ik me niet gelukkig?'

Zo begon jaren geleden mijn eigen ontwikkelproces. Op verschillende plekken leerde ik van alles over mezelf en het leven. Zo leerde ik o.a. het verlies van mijn vader een plekje te geven, durfde ik seksueel misbruik onder ogen te komen en liet ik verschillende niet meer dienende (overleving)strategieën los.

Ik realiseerde me dat door het afwijzen van ‘negatieve emoties’, ik niet volledig kon genieten. Dat dit twee kanten op werkt; je kunt niet het een wel voelen en het ander niet, maar elke emotie heeft zijn eigen kracht en functie. Ze willen gevoeld worden.

Door mijn emoties toe te staan, ontstond er ruimte voor nieuwe ervaringen en geluk. Zo bleek dat de liefde van mijn leven al een tijdje met me mee liep.  En onze liefde werd al gauw bekroond met een prachtige zoon. Een paar jaar later kregen we nog twee kindjes, maar helaas verloren we hen in de zwangerschap. En sinds kort heb ik ons tweede zoon mogen verwelkomen.

De betekenis die je geeft aan jouw leven...

bepaalt wie je vandaag bent en wie je mag worden.

Missie Gina Spierenburg

Leid het leven dat jij wil

Het verlies van mijn kindjes deed me stil staan bij: Wat wil ik in mijn leven? En wat voor betekenis geef ik aan mijn ervaringen? In mijn werk als docent Social Work bij de Hogeschool van Amsterdam zet ik tijdens het begeleiden van studenten mijn ervaringen in en daarbij alles wat mij inspireert, raakt en waarde toevoegt. Het geeft mij zoveel voldoening als ik er voor een ander kan zijn en een steuntje in de rug kan aanbieden waardoor hij/zij groeit en het vertrouwen heeft weer verder te kunnen. Daarom vroeg ik mezelf af: hoe kan ik anderen nog meer helpen en/of inspireren?

Als onderwijskundige hou  ik ervan om trainingen te ontwerpen en te geven. En door mijn interesse in persoonlijke groei, startte ik met de opleiding ‘Holistisch therapeut’.  De verschillende tools die ik daar opdeed en mijn ervaringen en expertise gebruik ik tijdens mijn sessies en trainingen. Met als doel de ander het leven te laten leiden wat hij/zij wil. Wanneer je meer in verbinding staat met jezelf, sta je dat ook met andere. 

Door de jaren heen heb ik expertise ontwikkeld in persoonlijke groei en bevallingen – zwangerschapscursus Relaxed bevallen met hypnobirthing in Amsterdam Zuid en Weesp. Maar ook rouwverwerking bij verlies rondom zwangerschap, stilgeboorte, miskramen, een kindje en verwerking van seksueel misbruik