Relaxed bevallen? Dat kan!

De zwangerschapscursus in Weesp en Amsterdam is een praktische bevalcursus die je door middel van HypnoBirthing en Mindfulness op weg helpt naar een positieve en stressvrije bevalling!

HypnoBirthing & Mindfulness

Wist je dat… wanneer je auto rijdt en je opeens beseft dat je al een stuk verder bent dit een vorm van zelfhypnose; een diepe staat van ontspanning en concentratie, is? En om deze relaxte staat tijdens de bevalling – het geboortproces – te krijgen, is HypnoBirthing ontwikkeld. De zwangerschapscursus ‘Relaxed bevallen’ combineert HypnoBirthing samen met Mindfulness, omdat mindfulness je leert om elke situatie te nemen voor wat het is. Zodat wat er ook gebeurt tijdens je bevalling, je er positief op terugkijkt.

De bevalcursus is interactief en praktisch opgezet zodat jij en je geboortepartner met meer vertrouwen het geboorteproces van je kindje aangaan!

Tijdens de cursus leer je o.a. je lichaam in diepe ontspanning te brengen terwijl je alert blijft. Daardoor volg je het natuurlijke geboorteproces van je lichaam en komen endorfines vrij die een verdovende werking hebben. Endorfines zijn net als oxytocine een natuurlijke pijnbestrijding.

Zwangerschapscursus 'Relaxed bevallen'

Kennis geboorteproces

Weet jij wat er tijdens een bevalling met je lichaam gebeurt? Juist de kennis over je baarmoederspieren, ontsluiting-, overgang- en geboortefase geven je meer zelfvertrouwen en controle. Bij deze zwangerschapscursus leer je alles over het natuurlijke proces van de bevalling waardoor je vertrouwen krijgt in je lichaam.

Positieve mindset

Tijdens deze bevalcursus leer je wat het effect is van een positieve mindset op je aankomende bevalling en hoe je jezelf hierin kan trainen, zodat je beperkende gedachten en angst loslaat en deze plaats maken voor ontpanning en vertrouwen.

Handige technieken

Bij HypnoBirthing leer je verschillende ademhaling, ontspanning en hypnosetechnieken die je in staat stellen om je lichaam in een diepe staat van ontspanning te brengen en mindful elke situatie die je tijdens het geboorteproces tegenkomt, aan te gaan.

Samen bevallen

De geboortepartner heeft een belangrijke rol tijdens het geboorteproces. Daarom gaan we bij Relaxed bevallen dieper in op de vraag 'hoe de partner zich het best kan verhouden en opkomen voor je wensen?' Daarnaast komt de Light Touch massage aan bod voor extra aanmaak van endorfines.
Achtergrondinformatie HypnoBirthing

Misschien herken je het wel: zwanger zijn voelt bijzonder, maar tsja…. de bevalling ‘dat moet maar’.  Je hebt allerlei (horror)verhalen gehoord en je wil nog liever niet aan de bevalling denken. Maar weerstand en angst veroorzaken spanning in de baarmoeder waardoor het natuurlijk geboorteproces negatief beinvloed wordt.  Grantley Dick-Read noemde dat al in 1920 de ‘Angst-Spanning-Pijn syndroom’.

Uit onderzoek van Grantley Dick-Read bleek dat wanneer een vrouw kennis van de anatomie van de baarmoeder en het geboorteproces heeft, angst afneemt. Zo onstaat er ruimte voor diepe ontspanning waardoor een vrouw met het natuurlijke proces kan meebewegen. 

 

Vanuit bovenstaande visie ontwikkelde hypnotherapeute Marie Mongan in 1980 ‘HypnoBirthing’. HypnoBirthing bestaat uit verschillende zelfhypnose technieken, waardoor endorfine in plaats van adrenaline vrij door het lichaam  kunnen stromen. Op deze manier krijgt de vrouw een natuurlijke pijnstilling. 

De bevalcursus Relaxed bevallen is ontwikkeld door Georgina Kwakye en is  gebasseerd op HypnoBirthing van Marie Mongan. Daarnaast zijn er mindfulnesstechnieken toegevoegd. 

 

Starten

Ben je tussen de  30 en 34 weken zwanger? Dan is het een mooi moment om te gaan starten. Of ben je verder in je zwangerschap? Laat je nummer achter dan bespreken we de mogelijkheden.

De opbouw van de zwangerschapscursus Relaxed bevallen is praktisch en informatief. Waarbij jij en je geboortepartner op interactieve wijze kennis opdoen over de bevalling, uitleg over de werking van hypnosetechnieken,  verschillende hypnoses en oefeningen uitvoeren en naar eigen inzicht jullie geboorteplan opstellen, zodat onnodig medische ingrepen voorkomen kunnen worden. 

De ruimtes van de zwangerschapscursus in Amsterdam en Weesp zijn fijn en licht en je kunt er gemakkelijk afstand van elkaar houden.

Je ontvangt

Privécursus

  450 euro (excl. parkeerkosten)

Wanneer: in overleg  

Hoe vaak: vier bijeenkomsten van 2 uur

Locatie: aan je keukentafel regio Amsterdam, Weesp &

 Landsmeer

Groepscursus

325 euro 

Wanneer: zie schema data groepscursus

Hoe vaak: vier bijeenkomsten van 2,5 uur

Locatie zondagmiddag: Beethovenstraat 101a Amsterdam

Locatie maandagavond: Pampuslaan 141 Weesp

Reviews

Roos & Roog
Roos & RoogFebruari 2021
Read More
"Voorafgaand aan deze cursus had ik om heel eerlijk te zijn wat twijfels over hypnobirthing. Het klonk wat zweverig en er leek weinig ruimte voor minder positieve scenario’s. Alsof bevallen altijd die magische ervaring is. Na de cursus bij Gina zijn we helemaal om. Gina heeft aandacht voor de uitdagende kanten van bevallen en zorgt vooral dat zowel zwangere als partner goed voorbereid zijn, zodat je beide rustig kunt blijven en – ja echt - kunt genieten van de bevalling! Ze doet dit op een prettige manier in een fijne ruimte met humor, persoonlijke verhalen en lekkere snacks en thee. Het resultaat mocht er zijn: dankzij de technieken en kennis die we tijdens de cursus hebben vergaard, had ik een super relaxte thuisbevalling. Uiteindelijk duurde de actieve fase en het persen samen minder dan 2 uur (eerste kindje). De verloskundige was er alleen het laatste half uur bij en hoefde bijna geen aanwijzingen te geven. Na de bevalling hebben we gezellig met z’n allen bananenbrood gegeten, dat ik die ochtend nog vers had gebakken."
Elleke & Just
Elleke & JustFebruari 2021
Read More
"Al na cursusdag 1 voelden we een groot verschil qua vertrouwen in de bevalling. De combinatie van theorie over de bevalling, met concrete voorbeelden en manieren van ontspanning was ideaal. Ga vooral zo door! Heel puur, oprecht en ontspannen. Jouw eigen voorbeelden maken het persoonlijk. Jouw positieve houding werkt heel prettig."
Megan & Mikey
Megan & MikeyJanuari 2021
Read More
“Relaxed Bevallen heeft ons veel inzicht en vertrouwen gegeven! En daarom zou ik het aan iedereen aanraden! Door de hoeveelheid informatie over het verloop van de bevalling, ben ik gerust dat mijn lichaam dit kan. Neem daarbij de ontspanningsoefeningen en de hypnoses en ik ben ervan overtuigd dat dit een hele mooie ervaring gaat worden. Gina heeft echt een hele fijne stem om naar te luisteren en is ontzettend duidelijk in haar uitleg! Dank je wel daarvoor!"
Jaimy & Bart
Jaimy & BartJanuari 2021
Read More
“Elke les was verrassend en op een andere manier! Het wordt mijn 3e bevalling dus ik had al een prima beeld van wat een bevalling inhoudt. Toch ontbrak er een stukje vertrouwen; dit zal mijn eerste thuisbevalling zijn. Ik heb beide bevallingen als heel heftig ervaren, terwijl ik wel trots ben op het feit dat het lukte zonder daadwerkelijke ingrepen en zonder pijnbestrijding. Deze cursus heeft me nog meer bewustzijn gegeven over hoe ik er relaxed doorheen kan gaan en heeft de angst op herhaling van de aspecten die ik niet zou willen herhalen, weggenomen. Ook een stukje acceptatie en relativeren, ik ben twee keer heel heftig ingescheurd, is gegroeid. Ik heb handvatten aangereikt gekregen om de kans te verkleinen, en, misschien gebeurt het weer: dan is dat zo. Dat kan ik nu accepteren en relativeren.”
Lorraine & Simon
Lorraine & Simon Januari 2021
Read More
“Super fijn persoon! Goed gedaan en bedankt! Kan me echt goed ontspannen en in de oefeningen komen. Alle vier de dagen waren goed in verhouding. Gina heeft kennis en ervaring op veel facetten. De cursus was erg prettig en heb er een goed gevoel aan overgehouden!”
Caroline & Tom
Caroline & TomDecember 2020
Read More
“Gina heeft een groot empathisch vermogen en heeft heel goede kwaliteiten als docent. Veel geduld, persoonlijke aandacht en humor is een enorme plus. Ik had oprecht het gevoel dat ze het ook heel leuk vond met ons. Enthousiasme straalt er vanaf. Eerlijkheid over haar eigen persoonlijke verhalen en kwetsbaarheid worden geapprecieerd. Overall heel positieve ervaring, wij hebben er zin in!”
Johanna & Jorit
Johanna & JoritOktober 2020
Read More
“De Relaxed Bevallen cursus bij Gina heeft voor ons het verschil gemaakt! Een privé bevallingscursus van zo’n getalenteerde ervaren docent. Het was een feestje om haar over de vloer te hebben, met haar aanstekelijke energie. We hadden zo onze eigen misvattingen, overtuigingen en angsten ten aanzien van het geboorteproces en eindigden met bruikbare kennis, vaardigheden en vertrouwen in onszelf en onze samenwerking. Hierdoor heb ik me tijdens de bevalling heel goed kunnen overgeven aan de weeën en momenten die anders liepen dan gehoopt. Het hielp hierbij ook dat mijn man veel vertrouwen had gekregen in zijn rol als ondersteuner. Door Gina’s persoonlijke benadering, heldere instructies, openheid en humor voelden we ons vrij om alles te bespreken en hebben we ook veel plezier gehad. We voelden ons voorbereid en keken zelfs uit naar de bevalling!”
Previous
Next


Data groepscursus

Cursus A'dam 1

9 mei

16 mei

23 mei

30 mei

De cursus start om 14.30 uur. 

Cursus A'dam 2

6 juni

13 juni

20 juni

27 juni

De cursus start om 14.30 uur. 

Cursus A'dam 3

4 juli

11 juli

18 juli

25 juli

De cursus start om 14.30 uur. 

Cursus Weesp 4

29 maart

5 april

12 april

19 april

De cursus start om 19.00 uur. 

Cursus Weesp 5

3 mei

10 mei

17 mei

24 mei

De cursus start om 19.00 uur. 

Cursus Weesp 6

7 juni

14 juni

21 juni

28 juni

De cursus start om 19.00 uur. 

Ja, laten we kennismaken!

Sessie: gratis
Tijd: 30 minuten
Waar: online

Heb je vragen? Boek een gratis online intake en stel ze allemaal! Misschien wil je een online zwangerschapscursus? Wil je een ‘opfris’ les? Of nieuwsgierig naar of de cursus wat voor jou is?

Ook als je regio er niet tussen staat dan  komen we er vast uit. 

Plan hieronder een gratis intake en we bespreken de opties. Tot snel, Gina