Relaxed bevallen? Dat kan!

De zwangerschapscursus met hypnobirthing en mindfulness in Amsterdam Zuid en Weesp is praktisch en kleinschalig (max. 6 stellen) waardoor er een gezellige en intieme sfeer heerst. De zwangerschapscursus heet ‘Relaxed bevallen’ en helpt jullie opweg naar een positieve en ontspannen bevalling!

Zwangerschapscursus met hypnobirthing en mindfulness

Wist je dat… wanneer je auto rijdt en opeens beseft dat je al een stuk verder bent dit een vorm van zelfhypnose; een diepe staat van ontspanning en concentratie, is? En om deze relaxte staat tijdens de bevalling – het geboortproces – te krijgen, is HypnoBirthing ontwikkeld. De zwangerschapscursus ‘Relaxed bevallen’ combineert HypnoBirthing samen met Mindfulness. Mindfullness leert je om elke situatie te nemen voor wat het is. Zodat wat er ook gebeurt tijdens je bevalling, je er positief op terugkijkt.

Waarom ik trainer ben van zwangerschapscursus Amsterdam en Weesp…

– Ondanks dat ik geloof ‘dat het vrouwenlichaam gemaakt is voor een bevalling’, was ik vijf jaar geleden bang voor de pijn en om de controle los te laten. Door zwangerschapscursus Relaxed bevallen kreeg ik (zelf)vertrouwen en dacht ik: ‘Iedere vrouw hoort dit te weten. Dit ga ik ook geven!’ Toen onze zoon werd geboren en zijn geboorte anders liep dan gehoopt, kon ik er door de zwangerschapscursus met een positief gevoel op terug kijken. En dat gun ik elke vrouw/stel. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaringen met jou/jullie te mogen delen! – Liefs, Gina Spierenburg

Wat leer je bij zwangerschapscursus Relaxed bevallen in Amsterdam Zuid en Weesp?

Kennis geboorteproces

Vind je de bevalling spannend, misschien een klein beetje eng? Juist door het volgen van een zwangerschapscursus in Amsterdam Zuid of Weesp krijg je kennis over je baarmoederspieren, ontsluiting-, overgang- en geboortefase. En deze kennis geeft je meer zelfvertrouwen in en controle tijdens de bevalling. Bij deze zwangerschapscursus met Hypnobirthing leer je alles over het natuurlijke proces van de bevalling. Daardoor weet je dat je lichaam gemaakt is voor de geboorte van je kindje. Bovendien is het lichaam van je kindje ook ervoor gemaakt om geboren te worden!

Positieve mindset

Zou jij het liefst van tevoren willen weten hoe je bevalling gaat lopen? Zodat je weet waar je aan toe bent? Helaas is het geboorteproces niet te voorspellen, maar wel hoe je om kan gaan met alles wat je tijdens de bevalling tegenkomt. Tijdens deze bevalcursus leer je wat het effect is van een positieve mindset en hoe je jezelf hierin kunt trainen. Waardoor beperkende gedachten, angst, stress en adrenaline plaats maken voor ontpanning en vertrouwen. Daarnaast leer je tijdens deze zwangerschapscursus welke keuzes je onderweg kunt maken, waardoor je voelt dat je controle hebt.

HypnoBirthing technieken

Vraag jij je ook af welke handige methoden je kunt inzetten tijdens de geboorte van je kindje? En hoe je beter met de ervaren 'pijn' kunt omgaan? Bij deze zwangerschapscursus met hypnobirthing leer je verschillende ademhaling, ontspanning en hypnosetechnieken die je in staat stellen om je lichaam in een diepe staat van ontspanning te brengen terwijl je alert blijft. Daardoor komen endorfines vrij die een verdovende werking hebben. Endorfines zijn namelijk net als oxytocine een natuurlijke pijnmiddel!

Samen bevallen

Voor geboortepartners is de bevalling vaak ook een spannend proces. Ze vragen zich af wat ze het best kunnen doen om je te helpen - te begeleiden? Daarom staan we bij deze zwangerschapscursus met hypnobirthing in Amsterdam Zuid of Weesp stil bij de geboortepartner. Een geboortepartner heeft een belangrijke rol tijdens de bevalling. Alleen al het feit dat zij/hij er is, zorgt voor veiligheid. Daarom gaan we bij zwangerschapscursus Relaxed bevallen dieper in op de vraag 'hoe de partner zich het best kan verhouden en opkomen voor je wensen?' Daarnaast komt de Light Touch massage aan bod voor extra aanmaak van endorfines.
HypnoBirthing, waar komt het vandaan?

Angst – spanning – pijn syndroom

Misschien herken je het wel: zwanger zijn voelt bijzonder, maar tsja…. de bevalling ‘dat moet maar’.  Je hebt allerlei (horror)verhalen gehoord en je wil nog liever niet aan de bevalling denken. Maar weerstand en angst veroorzaken spanning in de baarmoeder waardoor het natuurlijk geboorteproces negatief beinvloed wordt Grantley Dick-Read noemde dat al in 1920 de ‘Angst-Spanning-Pijn syndroom’.

Kennis is macht

Uit onderzoek van Grantley Dick-Read bleek dat wanneer een vrouw kennis van de anatomie van de baarmoeder en het geboorteproces heeft, angst afneemt. Zo onstaat er ruimte voor diepe ontspanning waardoor een vrouw met het natuurlijke proces kan meebewegen. 

Ontstaan zwangerschapscursus met hypnobirthing

Vanuit bovenstaande visie ontwikkelde hypnotherapeute Marie Mongan in 1980 de zwangerschapscursus ‘Hypnobirthing‘. Hypnobirthing bestaat uit verschillende zelfhypnose (ontspannings)technieken, waardoor endorfines, de tegenhanger van adrenaline (stress), vrij door het lichaam kunnen stromen. Op deze manier krijgt de vrouw een natuurlijke pijnstilling. 

Doorontwikkeling zwangerschapscursus met hypnobirthing ‘Relaxed bevallen’

De bevalcursus Relaxed bevallen met hypnobirthing en mindfulness is ontwikkeld door Georgina Kwakye en is  gebasseerd op HypnoBirthing van Marie Mongan. Daarnaast zijn er mindfulnesstechnieken toegevoegd. Wil je ook relaxed bevallen? Meld je dan nu aan bij zwangerschapscursus met hypnobirthing in Amsterdam Zuid of Weesp. 

Wil je starten bij zwangerschapscursus in Amsterdam of Weesp?

En ben je tussen de  25 en 34 weken zwanger? Dan is het een mooi moment om te starten met de zwangerschapscursus in Amsterdam of Weesp. Misschien wil je graag eerder of ben je verder in je zwangerschap? Dat kan ook. 

De opbouw van de zwangerschapscursus Relaxed bevallen is praktisch en informatief. Waarbij jij en je geboortepartner op interactieve wijze kennis opdoen over de bevalling, uitleg over de werking van hypnosetechnieken,  verschillende hypnoses/ontspannings mp3’s en oefeningen uitvoeren en naar eigen inzicht jullie geboorteplan opstellen, zodat onnodig medische ingrepen voorkomen kunnen worden. De zwangerschapscursus in Amsterdam of Weesp is kleinschalig en intiem, max. 6 stellen. 

De ruimte van de cursus met hypnobirthing in Amsterdam Zuid en Weesp zijn fijn en licht en je kunt er gemakkelijk afstand van elkaar houden. Ook kun je bij beide gratis parkeren.

Je ontvangt

Privé zwangerschapscursus

  500 euro *

Wanneer: in overleg  

Hoe vaak: vier bijeenkomsten van 2 uur

Locatie: aan je keukentafel regio Amsterdam, Weesp &

 Landsmeer **

* Sommige ziektekosten verzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) zwangerschapscursussen. Bekijk daarvoor de voorwaarden van je zorgverzekering of neem contact met hen op.

** Woon je ergens anders? Maar wil je wel graag een privé zwangerschapscursus? Mail naar info@ginaspierenburg.nl dan overleggen we de opties. 

Groep zwangerschapscursus

Wanneer: zie schema data groepscursus hieronder

 

Amsterdam zondag: 325 euro*

Hoe vaak: twee bijeenkomsten

Tijd: 9.30 – 14.00 uur

Locatie: Beethovenstraat 101A Amsterdam

 

Weesp di of do avond: 325 euro*

Hoe vaak: vier bijeenkomsten

Tijd: 19.30 – 22.00 uur

Locatie: Pampuslaan 141 te Weesp

 

Reviews zwangerschapscursus in Amsterdam Zuid en Weesp

Maaike & Marco
Maaike & Marco
Read More
"De zwangerschapscursus heeft ervoor gezorgd dat we beide een beetje weten wat ons te wachten staat, ik voel me gesteund door Marco en Marco weet goed wat er van hem verwacht wordt. Dit geeft ons beide rust en zelfvertrouwen voor de geboorte. Ik zoum daarom de zwangerschapscursus met hypnobirthing bij Gina Spierenburg zeker aanbevelen. Het heeft mij erg veel zelfvertrouwen gegeven en voldoende tools om de bevalling positief tegemoed te zien. Dank je wel Gina voor je fijne begeleiding!"
Silke & Hidde
Read More
"We vonden het allebei heel geslaagd. De zwangerschapscursus met hypnobirthing in Amsterdam Zuid heeft namelijk veel bijgedragen. Het heeft ons veel inzicht gegeven en ons geholpen bij de keuzes in wat we wel en niet willen, tevens erg fijn om samen met je partner te doen waarin je samen weet wat je te wachten staat en goed bent voorbereid. Ook prettig om de rol van de geboortepartner zo te bespreken. De zwangerschapscursus heeft een goede afwisseling in theorie en oefeningen. We hebben er erg veel aan gehad!"
Evelien & Luis
Evelien & Luis
Read More
"Het is een fijne zwangerschapscursus met een goede verhouding van theorie en praktijk. Gina is een spontane sympathieke en vrolijke trainer die de cursus met veel enthousiasme geeft. Ze heeft aandacht voor iedereen en deelt ook haar persoonlijke ervaringen met de groep. Een aanrader. De locatie in Amsterdam Zuid is makkelijk bereikbaar en gratis parkeren op zondag."
Fay & Chris
Fay & Chris
Read More
"De zwangerschapscursus met hypnobirthing in Amsterdam Zuid heeft mij meer praktische inzicht gegeven in het proces rondom en tijdens de bevalling. Hierdoor weet ik (zo goed als) wat ik kan verwachten, waardoor ik nog meer zelfverzekerd de bevalling in ga. Tevens waren de ademhalingsoefeningen heel fijn. Juist de combinatie van theorie, oefeningen en interactie vonden mijn partner en ik fijn aan deze zwangerschapscursus. Ik denk dat het voor elke zwangere vrouw belangrijk is om te weten wat haar te wachten staat. Dit geldt tevens ook voor de partners, want die spelen een belangrijke rol in het proces zonder dat zij dit in eerste instantie misschien weten. Ga zo door Gina! De kleine groepen waren fijn. Versnaperingen in de pauze ook :-)"
Taira
Taira
Read More
"Voordat ik begon aan de zwangerschapscursus 'Relaxed bevallen' in Amsterdam Zuid had ik weinig tot geen kennis over de geboorteproces. Ik was onwetend en vooral heel bang en onzeker. Had weinig vertrouwen in mezelf en vroeg mezelf af of ik dit wel zou kunnen. Tijdens de zwangerschapscursus van Gina Spierenburg heb ik veel geleerd. Gina stelt je op je gemak, ze weet wat ze doet en waar ze het over heeft. Ze heeft een fijne relaxte sfeer om zich heen waardoor ik me echt veilig voelde bij haar. Ze zal er alles aan doen zodat jij de cursus afrond met vertrouwen in jezelf, je kindje en het geboorteproces. Ik ben nu precies 38 weken zwanger en ik had nooit gedacht ik dat ik nu zoveel vertrouwen in mijzelf zou kunnen hebben. Ik heb zin in mijn bevalling en kijk er echt naar uit! Wie had dat gedacht. Gina heeft me geleerd om mezelf in diepe ontspanning te brengen, om echt contact te maken met mijn geest en mijn lichaam. Geen vraag is te gek hier en natuurlijk word er ook gelachen en is er humor! Ik ben Gina heel erg dankbaar, ik had geen betere cursusbegeleider kunnen wensen. Ik raad deze zwangerschapscursus echt iedereen aan! Zonder Gina en haar cursus zou ik niet zijn geweest waar ik nu ben!"
M & L
M & L
Read More
"We hebben de cursus Relaxed bevallen heel fijn gevonden. Het heeft mij geholpen te accepteren dat de beslissingen die ik neem goed zijn. Dat ze niet bepalen wat voor een moeder ik word. De zwangerschapscursus geeft inzicht in je eigen angsten en verwachtingen."
Whitney & Quincy
Whitney & Quincy
Read More
"Ik heb gemerkt dat ik zelfverzekerder ben over mijn eigen gevoel en kunnen. Gezien dit mijn eerste zwangerschap is heb ik in de zwangerschapscursus veel bevestiging gekregen. Ik heb geleerd om te kunnen ontspannen en te vertrouwen op mijn eigen lichaam. Ik had al heel veel zin in de bevalling, maar door de zwangerschapscursus is dit wel versterkt. Ook omdat het vertrouwen tussen mij en mijn partner gegroeid is mbt de bevalling. Wij vonden de balans tussen theorie en oefeningen erg fijn met af en toe theorie en dan weer een oefening. Het nabespreken was ook altijd erg fijn. We zouden de zwangerschapscursus aanraden! Ten eerste omdat Gina een fijn persoon is waar je je meteen op je gemak voelt. Voor ons is dat wel het begin van een goede start. Verder wisten wij van te voren niet dat we ook echt de verdieping in zouden gaan mbt het hele bevalproces en dit hebben wij ook als erg prettig ervaren. We zijn blij dat we de cursus Relaxed bevallen samen als ouders hebben kunnen doen. Gina, bedankt voor de gastvrijheid en de mooie herinneringen die wij aan het eind hebben mogen ontvangen!"
Liselotte & Gorka
Liselotte & Gorka
Read More
"Super bedankt voor de hele fijne en goede zwangerschapscursus. Voor ons een hele prettige en leerzame ervaring en kijken er met veel plezier op terug. De zwangerschapscursus Relaxed bevallen is een leuke manier om bewust je geboorte langs te lopen. Zo is het ook prettig dat je huiswerk krijgt en dus sommige zaken ‘moet’ bespreken (belemmeringen bijvoorbeeld). Ook is het heel fijn om alle vragen die je hebt bespreekbaar te kunnen maken. Je doet het heel leuk en je bent een heel warm en gezellig persoon."
Lisa & Thijs
Lisa & Thijs
Read More
"Je bent een erg fijne docent. Je stem is prettig om naar te luisteren, legt alles goed uit, hebt geduld en weet waar je over praat. Ondanks de soms gevoelige onderwerpen hebben ik en mijn partner ons geen moment ongemakkelijk gevoeld. Integendeel, we kijken uit naar de geboorte van onze dochter nu we de zwangerschapscursus in Amsterdam gevolgd hebben."
Roos & Roog
Roos & Roog
Read More
"Voorafgaand aan deze zwangerschapscursus had ik om heel eerlijk te zijn wat twijfels over hypnobirthing. Het klonk wat zweverig en er leek weinig ruimte voor minder positieve scenario’s. Alsof bevallen altijd die magische ervaring is. Na de cursus Relaxed bevallen bij Gina zijn we helemaal om. Gina heeft aandacht voor de uitdagende kanten van bevallen en zorgt vooral dat zowel zwangere als partner goed voorbereid zijn, zodat je beide rustig kunt blijven en – ja echt - kunt genieten van de bevalling! Ze doet dit op een prettige manier in een fijne ruimte met humor, persoonlijke verhalen en lekkere snacks en thee. Het resultaat mocht er zijn: dankzij de technieken en kennis die we tijdens de zwangerschapscursus hebben vergaard, had ik een super relaxte thuisbevalling. Uiteindelijk duurde de actieve fase en het persen samen minder dan 2 uur (eerste kindje). De verloskundige was er alleen het laatste half uur bij en hoefde bijna geen aanwijzingen te geven. Na de bevalling hebben we gezellig met z’n allen bananenbrood gegeten, dat ik die ochtend nog vers had gebakken."
Yasmin & Maurice
Yasmin & Maurice
Read More
"Gina, ik vond dat je de zwangerschapscursus heel leuk deed, je bent heel spontaan en je praat makkelijk. Het was top dat je zo flexibel was en meteen voorstelde naar ons toe te komen als er geen andere aanmeldingen waren. Je stem is prettig, wat fijn is als ik naar je ontspanningsoefening(en) ging luisteren. Leuk dat je Maurice er ook echt bij betrok. Hij zag er niet tegenop, maar kan me voorstellen dat er partners zijn die er minder zin in hebben en dan wordt hun rol ook duidelijker en als ze dan een massage en chocola krijgen maakt dat ook nog wat goed :-)"
Elleke & Just
Elleke & Just
Read More
"Al na cursusdag 1 van zwangerschapscursus Relaxed bevallen voelden we een groot verschil qua vertrouwen in de bevalling. De combinatie van theorie over de bevalling, met concrete voorbeelden en manieren van ontspanning was ideaal. Tijdens de bevalling heeft het ons geholpen om telkens weer de ontspanning te vinden en te accepteren dat het anders liep dan wij hadden gehoopt. Met de juiste vragen, een luisterend oor en fijne reacties, heeft Gina ook een mooie rol gespeeld in de verwerking van de bevalling. Gina is een fijn mens! Door haar eigen open- en oprechtheid, is er een ontspannen sfeer. Haar positieve houding werkt heel prettig. Ga zo door!"
Megan & Mikey
Megan & Mikey
Read More
“ Zwangerschapscursus Relaxed Bevallen heeft ons veel inzicht en vertrouwen gegeven! En daarom zou ik het aan iedereen aanraden! Door de hoeveelheid informatie over het verloop van de bevalling, ben ik gerust dat mijn lichaam dit kan. Neem daarbij de ontspanningsoefeningen en de hypnoses en ik ben ervan overtuigd dat dit een hele mooie ervaring gaat worden. Gina heeft echt een hele fijne stem om naar te luisteren en is ontzettend duidelijk in haar uitleg! Dank je wel daarvoor!"
Jaimy & Bart
Jaimy & Bart
Read More
“Bij deze zwangerschapscursus was elk les verrassend en op een andere manier! Het wordt mijn 3e bevalling dus ik had al een prima beeld van wat een bevalling inhoudt. Toch ontbrak er een stukje vertrouwen; dit zal mijn eerste thuisbevalling zijn. Ik heb beide bevallingen als heel heftig ervaren, terwijl ik wel trots ben op het feit dat het lukte zonder daadwerkelijke ingrepen en zonder pijnbestrijding. Deze zwangerschapscursus heeft me nog meer bewustzijn gegeven over hoe ik er relaxed doorheen kan gaan en heeft de angst op herhaling van de aspecten die ik niet zou willen herhalen, weggenomen. Ook een stukje acceptatie en relativeren, ik ben twee keer heel heftig ingescheurd, is gegroeid. Ik heb handvatten aangereikt gekregen om de kans te verkleinen, en, misschien gebeurt het weer: dan is dat zo. Dat kan ik nu accepteren en relativeren.”
Lorraine & Simon
Lorraine & Simon
Read More
“Super fijn persoon! Goed gedaan en bedankt! Kan me echt goed ontspannen en in de oefeningen komen. Alle vier de dagen waren goed in verhouding. Gina heeft kennis en ervaring op veel facetten. De zwangerschapscursus was erg prettig en heb er een goed gevoel aan overgehouden!”
Caroline & Tom
Caroline & Tom
Read More
“Gina heeft een groot empathisch vermogen en heeft heel goede kwaliteiten als docent. Veel geduld, persoonlijke aandacht en humor is een enorme plus. Ik had oprecht het gevoel dat ze het ook heel leuk vond met ons. Enthousiasme straalt er vanaf. Eerlijkheid over haar eigen persoonlijke verhalen en kwetsbaarheid worden geapprecieerd. Overall heel positieve ervaring met deze zwangerschapscursus, wij hebben er zin in!”
Johanna & Jorit
Johanna & Jorit
Read More
“De Relaxed Bevallen zwangerschapscursus bij Gina heeft voor ons het verschil gemaakt! Een privé zwangerschapscursus van zo’n getalenteerde ervaren docent. Het was een feestje om haar over de vloer te hebben, met haar aanstekelijke energie. We hadden zo onze eigen misvattingen, overtuigingen en angsten ten aanzien van het geboorteproces en eindigden met bruikbare kennis, vaardigheden en vertrouwen in onszelf en onze samenwerking. Hierdoor heb ik me tijdens de bevalling heel goed kunnen overgeven aan de weeën en momenten die anders liepen dan gehoopt. Het hielp hierbij ook dat mijn man veel vertrouwen had gekregen in zijn rol als ondersteuner. Door Gina’s persoonlijke benadering, heldere instructies, openheid en humor voelden we ons vrij om alles te bespreken en hebben we ook veel plezier gehad. We voelden ons voorbereid en keken zelfs uit naar de bevalling!”
Rosanne & Martijn
Rosanne & Martijn
Read More
We hebben zóveel geleerd tijdens onze privécursus Relaxed bevallen met hypnobirthing. Alleen al bij les 1 was ik zo overdonderd over de manier waarop het vrouwelijk lichaam werkt tijdens de geboorte en vooral dat ik dit nooit eerder had geleerd. Deze kennis, en ook de positieve benadering hiervan, gaf mij het gevoel dat het vrouwelijk lichaam hier voor gemaakt is en dat ik dit gewoon kan. Daarnaast echt mega interessant waar je met je mind toe in staat bent en hoe je zelf controle kan uitoefenen op het proces. Tot slot ben ik zo blij met de ontspanningsoefeningen: vanaf het moment dat ik daar mee ben gestart, kijk ik niet alleen met vertrouwen naar de geboorte, maar ben ik ook kalmer en meer in mijn lijf tijdens de zwangerschap. Het helpt me echt om even stil te staan en te voelen. Ik vind het jammer om te zien dat mensen nog vaak de instelling hebben dat je het juist niét hoeft voor te bereiden, omdat je toch niet weet hoe het loopt. Soms als ik het had over deze zwangerschapscursus met mensen die het niet kende, probeerde zij heel voorzichtig te zeggen: ‘maar je weet dat het meestal helemaal anders loopt dan je denkt he…..’ Ja-ha, maar daar gaat het juist om: dat je rust kan vinden in alle mogelijke scenario’s. Gina, jij gaf ons direct een veilig en relax gevoel, alsof je al jaren bij ons thuiskwam. Daarmee zorgde je ervoor dat we met dit onderwerp, wat zo persoonlijk is en dichtbij komt, snel de diepte in konden gaan en daarmee alles uit de zwangerschapscursus konden halen. Daarnaast sprak je ons beiden als gelijken aan, waarmee we echt het gevoel hadden dat we dit als team samen kunnen fixen en dat het niet alleen iets van de vrouw is.
Previous
Next


Data zwangerschapscursus Amsterdam Zuid

A'dam 2 daagse

26 maa

2 apr

Inloop 9.15 uur

De cursus start om 9.30 uur

Einde: 14.00 uur

A'dam 2 daagse

16 apr

23 apr

Inloop 9.15

De cursus start om 9.30 uur

Einde: 14.00 uur

A'dam 2 daagse

14 mei

28 mei

Inloop: 9.15 uur

De cursus start om 9.30 uur.

Einde: 14.00 uur


Data zwangerschapscursus Weesp

Weesp groep 2

9 maart

16 maart

23 maart

30 maart

De cursus start om 19.30 uur.

Weesp groep 3

 11 april

18 april

25 april

9 mei

De cursus start om 19.30 uur

Weesp groep 4

25 mei

1 juni

8 juni

15 juni

De cursus start om 19.30 uur. 

Ja, laten we kennismaken!

Sessie: gratis
Tijd: 30 minuten
Waar: online

Heb je vragen? Wil je een ‘opfris’ les? Of ben je nieuwsgierig of de zwangerschapscursus Amsterdam Zuid of zwangerschapscursus Weesp wat voor jou is? Boek een gratis online intake en stel ze allemaal! 

Ook als je regio niet Amsterdam, Weesp of Landsmeer is, laat een berichtje achter dan kunnen we de opties bespreken.

Liefs, Gina